Hlavní obsah

Cítil jsem se mizerně, hlásil Pastrňák po hattricku

Forma jej neopouští. David Pastrňák dál v roli kanonýra Bostonu proplouvá sezonou NHL, na ledě Montrealu to bylo vyloženě jeho představení. Třemi góly pomohl český hokejista svému týmu k výhře 8:1. Byl vyhlášen první hvězdou zápasu, do kterého se ovšem rozjížděl s rozporuplnými pocity.

Foto: Ryan Remiorz, ČTK/AP

David Pastrňák (88) a brankář Bostonu Jaroslav Halák (41) po výhře v Montrealu.

Článek

"Mám-li být upřímný, cítil jsem se absolutně mizerně, první střídání byla opravdu špatná," tvrdil po zápase, v němž zkompletoval hattrick už v první polovině.

„Někdy se cítíte dobře a vůbec vám to nepadá. To je hokej. Snažil jsem se hrát svou hru," pokračoval Pastrňák, jenž se stal prvním hráčem Bostonu od roku 1987, který nastřílel v základní části na takřka posvátném ledě Montrealu tři góly.

Ale dařilo se i jeho spoluhráčům. Tři body si v utkání připsali Brad Marchand (1+2) a Sean Kuraly (0:3). U třetí Pastrňákovy branky zaznamenal přihrávku David Krejčí, který asistoval také u prvního gólu v utkání. Celkově si gól nebo přihrávku připsalo dvanáct hráčů Bostonu včetně Jacka Studnicky, který v utkání debutoval.

Foto: Ryan Remiorz, ČTK/AP

David Pastrňák (88) se raduje po svém druhém gólu proti Montrealu.

"Je skvělé, že bodovalo tolik hráčů. Ale nejdůležitější je, že máme výhru a jedno, jakým způsobem jsme jí dosáhli. Nezáleží, zda máte oba body po výsledku 1:0 nebo 8:1. Člověku to dodá sice nějaké sebevědomí, může si to teď trochu vychutnat, ale musí to zítra hodit za hlavu a znovu makat. Stejně se postupuje i v situacích, kdy prohrajete a nedaří se," uvedl Pastrňák.

který si upevnil vedení v tabulce střelců soutěže, v níž má s 23 brankami náskok pěti gólů před Connorem McDavidem z Edmontonu.

Reklama