Hlavní obsah

Útočník Ricci ukončil kvůli zdravotním potížím kariéru

PETERBOROUGH

Kanadský hokejový útočník Mike Ricci ukončil svou bohatou aktivní kariéru v zámořské NHL, přičemž hlavním důvodem jsou podle jeho slov přetrvávající zdravotní potíže se zády. Pětatřicetiletý centr se v minulém roce podrobil další operaci, ta mu ovšem nepomohla natolik, jak sám doufal.

Článek

Rodák ze Scarborough má za sebou 16 sezón v prestižní soutěži, přičemž postupně hájil barvy Philadelphie, Quebeku/Colorada, San Jose a Phoenixu. V posledním ročníku však kvůli zdravotním obtížím odehrál jen sedm utkání a stal se po ní volným hráčem.

Od své premiéry v ročníku 1990/91 stihl celkem 1099 utkání v základní části, ve kterých nasbíral 605 bodů za 243 branek a 362 asistencí. V play-off přidal 110 zápasů se ziskem 66 bodů díky 23 gólů a 43 finálních přihrávek.

"Zkoušel jsem hrát, ale nebyl jsem na to dostatečně silný," uvedl Ricci. "Bylo to těžké, pokusil jsem se o to, ale nebyl jsem připravený, zdraví mi prostě chybělo. Doufal jsem, že to ještě půjde, ale nakonec jsem se i kvůli dalším důvodům rozhodl skončit."

Čtvrtý hráč draftu 1990 připustil, že svou roli sehrály také rodinné důvody. "Má rodina je pro mě důležitá a nyní se třemi malými dětmi je to přece jen jiné," řekl Ricci.

Reklama