Hlavní obsah

Montreal - New Jersey 4:6Zacha pomohl New Jersey k výhře. Montreal výprask od Pastrňáka a spol. neodčinil

Český hokejista Pavel Zacha pomohl v jediném čtvrtečním duelu NHL jednou asistencí k vítězství New Jersey nad Montrealem 6:4. Brněnský rodák zaznamenal osmou gólovou přihrávku v sezoně.

Foto: Graham Hughes, ČTK/AP

Hokejisté New Jersey Devils Miles Wood (44) a Pavel Zacha oslavují gól proti Montrealu.

Článek

Montreal prohrál pošesté za sebou a propadá se mimo pozice zajišťující play off. A ani před svými fanoušky si nespravil chuť po středečním výprasku od Bostonu 1:8, který řídil hattrickem David Pastrňák.

Tentokrát v bráně Canadiens vydržel celý zápas Carey Price, kterého v posledním utkání vyhnal Pastrňák a spol. na střídačku, když inkasoval pět gólů z jedenácti střel. Ale ani jeho 29 úspěšných zákroků ve čtvrtek k úspěchu nevedlo.

V utkání s New Jersey domácí neustále jen dotahovali. Zacha se dostal ke slovu na začátku druhé třetiny, kdy parádním pasem z vlastní třetiny vysunul do brejku Milese Wooda, jenž zvyšoval na 3:2.

Foto: Graham Hughes, ČTK/AP

Útočník New Jersey Devils Pavel Zacha (37) před brankářem Montrealu Canadiens Carey Pricem.

Duel byl napínavý až do samotného konce. Až minutu a 16 sekund před koncem při risku domácích bez brankáře rozhodl gólem do prázdné brány na 6:4 Blake Coleman. Ten celkově zaznamenal dva góly a dvě asistence. V dresu Devils se třetim body blýskli také Travis Zajac (1+2) a Nikita Gusev (0+3).

Devils vyhráli podruhé v posledních třech zápasech, ale stále se krčí u dna Východní konference. Horši v celé NHL už je jen Detroit.

Montreal - New Jersey 4:6 (1:2, 2:2, 1:2)
Branky: 8. Gallagher, 22. Kotkaniemi, 30. Armia, 49. Lehkonen - 8. a 59. Coleman, 9. Zajac, 24. Wood (Zacha), 32. Boqvist, 49. Severson. Střely na branku: 48:35. Diváci: 20 876. Hvězdy zápasu: 1. Gusev (New Jersey), 2. Kotkaniemi (Montreal), 3. Zajac (New Jersey).

Reklama

Související témata: