Hlavní obsah

Nejvyšší hráč NHL porcoval a rozdával krocana. Miluju dávat, přiznal Chára

Den díkůvzdání má v Americe své zažité tradice. Jednou je i rozdávání jídla potřebným, případně těm, kteří nasazují životy pro ostatní. Tento zvyk mají zavedený i hokejisté Bostonu Bruins. Roky se do této akce zapojuje také kapitán Medvědů Zdeno Chára, který ve čtvrtek roznášel koláče a krocana hasičům a bezdomovcům.

Foto: Facebook: Boston Bruins

Slovenský hokejista Zdeno Chára (druhý zprava) při porcování krocana.

Článek

Dvaapadesát krocanů, desítky kilo zeleniny a litry omáčky, to byla část, kterou roznesli dobrovolníci do hasičské stanice a do Domova svatého Františka. Došlo i na sladké koláče, těch byly na čtyři stovky.

„Miluju dávat, miluju dávat víc než dostávat. Když děláte něco takového, cítím pokoru. Můžete vidět všechny lidi, kteří sem přicházejí a pomáhají. Já jsem jen malý kousek této skládačky," citoval server cbslocal.com nejvyššího může NHL, který měří 206 centimetrů.

Celkem se akce zúčastnilo více než padesát dobrovolníků, ti obdarovali více než 350 lidí.

„Je to den, kdy máte rodinu, přátele a něco z toho můžeme přinést našim hostům. To není něco, co normálně dostanou. Můžeme přimět lidi, aby s nimi zacházeli a jednali s nimi jako s lidskými bytostmi, jako jsou oni," nechal se slyšet šéfkuchař Seth Green.

Reklama