Hlavní obsah

Jágr stíhal kromě hokeje i exkurze v železárnách

Návštěvu železáren i nemocnice, ale také golf a hokejový zápas, to vše stihl během dvanácti hodin Jaromír Jágr, který se v úterý představil se svým hokejovým výběrem na exhibici v Novém Jičíně.

Článek

"Bylo to zajímavé. V továrně, kde se těží železo, jsem ale nebyl poprvé. Jednou jsem byl v Kanadě a samozřejmě na Kladně, kde se železo tavilo. Tam jsem šel na exkurzi ještě jako malý kluk, jenže to člověk nedává takový pozor. Když jste starší, snažíte se zjistit co a jak," prozradil Jágr novinářům své dojmy z návštěvy Třineckých železáren.

Během svého výletu po Třinecku podaroval padesátitisícovým šekem ještě dětské oddělení nemocnice v Třinci, zastavil se na tenisovém hřišti ve Vendryni a navštívil golfový areál v Ropici. Na rozdíl od jiných hokejistů Jágr golfu zatím nepropadl. "Asi je dobře, že se mi v něm ani nějak extrémně nedaří, aby mě to nechytlo. Neumím si představit, že bych se unavil na greenu při golfu a pak šel ještě na trénink. Je to hrozný žrout času. Abyste to hrál na nějaké úrovni, musíte tomu dávat sto procent. A na to bude spousta času, až skončím s hokejem," vysvětlil Jágr.

Letní příprava se kapitánovi New Yorku Rangers krátí. Do odletu do zámoří má však stále ještě měsíc času. "Musím hlavně zaklepat, že mi drží zdraví. Člověk má problém soutěžit s těma nejlepšíma, když je zdravý, natož když je zraněný. Ale zatím je všechno v pořádku," pochvaloval si Jágr.

Přestupovou politiku samozřejmě sleduje

Mezitím, co si hokejový virtuos utužuje kondici, šéfové Rangers mu dávají dohromady tým pro novou sezónu. Jágr do přestupové politiky na dálku taky zasahuje. "Samozřejmě to sleduju, věděl jsem, které hráče chceme udělat," řekl Jágr, kterému do mužstva místo Nylandera vedení Rangers přivedlo třeba střední útočníky Gomese či Druryho.

"Museli jsme do toho šlápnout, dokud byl volný trh s hráčema. Nechtěli jsme se dostat do pozice, kdybychom neměli žádného centra. Podle toho vypadaly i ty nabídky, byly hodně vysoké a na hodně let, ale to je riziko povolání," prohlásil Jágr.

Klub má teď ještě zájem o dalšího centra Pecu. "Spíše bychom se už měli soustředit na obránce. Ale je těžko o tom mluvit, vždycky záleží na tom, za jaké je to peníze a za jakých okolností. Důležité je, aby nepřetáhli strop," uvedl Jágr.

Česká parta v kabině Jezdců však neoslabuje pozice. Kolonie je stále široká, česká pohoda by se neměla vytratit. "Pohodička je vždycky, dokud se hraje dobře, a když mužstvo odevzdává stoprocentní výkony. Hlavně aby se nám dařilo na ledě," pravil Jágr.

Reklama