Hlavní obsah

Martin Straka je po operaci menisku, brzy bude v pořádku

Zranění menisku narušilo hokejovému útočníkovi Martinu Strakovi přípravu na novou sezónu NHL. Čtyřiatřicetiletý hráč New Yorku Rangers se ve čtvrtek podrobil zákroku u plzeňského ortopeda Petra Nepraše, který má jako jediný český lékař od NHL licenci k operování hokejistů ze zámořské soutěže. Už za tři týdny by měl být Straka znovu v pořádku.

Článek

Operace se ukázala jako nevyhnutelná. "Stalo se mi to před dvěma týdny, když jsem skákal při tréninku. Po tom jsem koleno trochu cítil, ale nijak moc mě to nezlobilo, vlastně jen při určitých pohybech na bruslích," řekl v sobotu krátce po příjezdu do Karlových Varů Straka, jemuž ani operace nezabránila v účasti na vyhlášení ankety Zlatá hokejka. "Na pódium snad nebudu muset, to desáté místo by mi mohli donést," smál se.

Straka nechtěl ponechat nic náhodě a s bolavým kolenem zamířil raději na vyšetření do nemocnice. "Tam se na to podívali a věděli jsme, že to budou vazy nebo meniskus, ale nic vážného. Tak jsme volali do USA, a protože je to zákrok na dvacet minut, tak se dohodlo, že to podstoupím tady," popsal Straka. "Vyndali mi tedy kousek menisku, vyčistili koleno a snad to bude brzy v pořádku. Klub však nadále o celém průběhu rehabilitace informuji," dodala jedna z opor Rangers.

Počítá, že nejpozději v pondělí odloží berle. "Jestli to bude bez dalších problémů, poznám, až půjdu zase na brusle," uvedl. Program přípravy nijak výrazně upravovat nemusel. "Jen jsem nechodil na led, jinak jsem šlapal na kole i všechno ostatní," řekl Straka.

Olympijský vítěz z Nagana a mistr světa z Vídně 2005 má na zdravotní potíže smůlu. Jeho kariéru přerušilo několik dlouhodobých zranění. Během letní přípravy v roce 2002 na Straku spadla v posilovně činka a těžce ho zranila.

Reklama