Hlavní obsah

Nejdřív Gudas, po něm 'Voras'. Češi se bitek nebáli. Ale dobře nedopadli

Anaheim/Praha

Za čtyři roky strávené společně ve Philadelphii se z nich stali dobří kamarádi. Jakub Voráček od Radka Gudase odkoukal také něco z jeho neúprosné fyzické hry, v čilém kontaktu jsou i po výměně drsného obránce do Washingtonu. V rozmezí necelých 24 hodin se oba Češi na opačných stranách Ameriky pustili v NHL do bitky. Moc dobře to s nimi ale neskončilo.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Nicolas Deslauriers z Anaheimu (v černém) při rvačce z českým zadákem v barvách Washingtonu Radko Gudasem.

Článek

Gudase si vzal v Kalifornii v pátek do parády hráč Anaheimu Nicolas Deslauriers. Nelíbil se mu totiž zákrok zadáka Capitals na Nicka Ritchieho. Gudas při něm trochu snížil těžiště a trefil nepřipraveného útočníka Ducks do levé nohy.

"S Nickem to nevypadá moc dobře, s tím Gudasovým zákrokem mám vážně velký problém," řekl kouč Anaheimu Dallas Eakins. "Ze strany tohoto mladého muže, kterého jsem obdivoval, když hrával za Norfolk v AHL, to přichází pravidelně. Přitom k tomu nebyl vůbec žádný důvod, protože jsme přišli o puk. A Ritchie pak dostal ránu do kolena," zuřil Eakins.

Problém s Gudasovým hitem měli i hráči Ducks. Po krátké slovní přestřelce s Deslauriersem následovala rychlá domluva a bitka.

Byla dost krátká. Osmadvacetiletý Kanaďan (191 cm/100 kg) zasypal Gudase sprškou více než deseti úderů, které sice vesměs mířily do přilby, ale pravačka českého vousáče se vůbec nedostala ke slovu. Ke cti forvarda Anaheimu patří, že když Gudasovi odletěla přilba a padl na led, v potyčce už nepokračoval.

K Deslauriersovi, kterého z ledu vyprovázeli sudí, ještě přijel Gudasův spoluhráč Jakub Vrána a začal mu nadávat. Český útočník si ale místo další bitky nakonec připsal v zápase vítězný gól.

Že se nebojí rvačky, ukázal i Jakub Voráček ve vyhecovaném sobotním duelu s Ottawou, který Flyers vyhráli 4:3. A měl dost velké štěstí, že při ní nepřišel k větší úhoně.

Jeho stokilový soupeř v konfliktu Nick Paul zkusil Voráčka napálit zvedákem, ale naštěstí o fous minul a trefil zespoda plexisklo českého útočníka. Voráček zjistil, že není dobré pokoušet štěstí a ottawského soka radši povalil k zemi. Oba pak dostali za rvačku pětiminutové tresty. Tak příště radši s rukavicemi po celý zápas.

Reklama

Související témata: