Hlavní obsah

Útočník Peca se definitivně upsal Columbusu

COLUMBUS

Kanadský hokejový útočník Michael Peca podepsal jednoletou smlouvu s Columbusem Blue Jackets. Podrobnosti kontraktu generální manažer Scott Howson nezveřejnil. Třiatřicetiletý Peca má za sebou 11 let v NHL a jeho jméno bylo během léta dlouho spojováno s newyorskými Rangers.

Článek

Také kvůli přílišnému otálení jejich generálního manažera Glena Sathera však dostal přednost Columbus. "Očekáváme, že bude výraznou posilou do skupiny lídrů v našem týmu," řekl zámořským novinářům Howson.

Peca je dvojnásobným vítězem Selkeovy trofeje pro nejlépe bránícího útočníka NHL a také proto by měl od trenéra Hitchcocka dostat na ledě hodně prostoru. Uznávaný kouč si pochvaloval jeho pracovitost a přístup k hokeji. Peca je navíc jedním z nejlepších hráčů v NHL při oslabení a společně s Fjodorovem a Malhotrou vytvoří elitní trojici specialistů na vhazování.

Rodák z Toronta má na kontě v prestižní soutěži 728 startů za Vancouver, Buffalo, New York Islanders, Edmonton a Toronto, v nichž si připsal 409 bodů za 164 branek a 245 asistencí. V play-off pak přidal v 93 zápasech 34 bodů díky 15 gólům a 19 nahrávkám.

Reklama