Hlavní obsah

Philadelphia povolala z farmy útočníka Davida Kašeho

Filadelfie

Český hokejový útočník David Kaše byl povolán vedením Philadelphie z farmy z Lehigh Valley z nižší AHL a přiblížil se premiéře v NHL. Dočkat by se k mohl už v noci na čtvrtek v duelu Flyers v Denveru na ledě Colorada.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Kaše na archivním snímku během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Kaše v této sezoně sehrál v AHL 21 zápasů a připsal si šest bodů za tři branky a stejný počet asistencí. Philadelphia jej draftovala v roce 2015 v pátém kole na 128. pozici. V NHL hraje Kašeho o rok starší bratr Ondřej, který nastupuje v útoku Anaheimu.

David Kaše loni v květnu po sezoně strávené ve švédském klubu Mora IK podepsal tříletý nováčkovský kontrakt s průměrným ročním příjmem 768 333 dolarů při pobytu v prvním týmu a 70 tisíc dolarů na farmě. Bývalý hráč Chomutova v uplynulé sezoně sehrál vinou zranění v AHL za Lehigh Valley jen 40 utkání a připsal si 23 bodů za osm branek a 15 asistencí.

Předtím ve švédské lize nasbíral ve 49 zápasech včetně baráže o udržení 26 bodů za 10 branek a 16 asistencí. Předloni také debutoval v české reprezentaci a ve čtyřech duelech zaznamenal dva body za dva góly.

Reklama

Související témata: