Hlavní obsah

Florida - Boston 2:4Pastrňák zase úřadoval, trefil se i Krejčí. Jersey zlomilo prokletí

Praha

Dnes program NHL nabídl vskutku pořádnou nálož zápasů a Češi se neztratili. David Pastrňák se po zápasovém bodovém půstu opět vrátil mezi střelce. Proti Floridě se trefil hned dvakrát. Jeho spoluhráč David Krejčí se nenechal zahanbit a přidal také jeden gól a asistenci. I díky tomu Boston konečně vyhrál a porazil Floridu 4:2. Mladík Ondřej Kaše z Anaheimu proměnil důležitý vyrovnávací nájezd a Anaheim poté zvítězil 4:3 nad NY Rangers. Brankář Rittich z Calgary neměl šťastný večer a jeho tým prohrál 0:4 s Carolinou. Jan Rutta z Tampy se trefil, ale na výhru proti Washingtonu to nestačilo. Za něj asistoval obránce Radko Gudas i útočník Jakub Vrána. New Jersey se po dlouhých 7 zápasech dočkalo výhry. Tomáš Hertl se konečně opět trefil, proti Vancouveru jím pomohl k výhře 4:2.

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

Pastrňák přijímá gratulace ke vstřelenému gólu do prázdné branky.

Článek
Fotogalerie

Nabitý večer v NHL odstartoval již včera v 19 hodin našeho času zápasem mezi NY Islanders a Buffalem, kterému stále chybí zraněný český útočník Vladimír Sobotka. Po základní hrací době, ve které se týmy střídaly ve vedení, vítěz nebyl znám a zápas šel za stavu 2:2 do prodloužení. V něm rozhodl z protiútoku Beauvillier z Islanders, pro kterého to byl třetí bod v zápase.

Ottawa na svém ledě přivítala hráče z Columbusu. Byl to zápas zejména dvou střelců, Anthonyho Duclaira z Ottawy a Alexandra Texiera z Columbusu. Duclaire nejprve ve 3. minutě otevíral skóre, poté po vyrovnání Atkinsona opět vrátil vedení na stranu domácích. Ve 29. minutě Brown zvyšoval už na 3:1 pro Senators, jenže ve třetí třetině přišly 2 góly Texiera a zápas šel do prodloužení. V něm bohužel pro Columbus hned ve druhé minutě fauloval Wennberg a po šestnácti vteřinách početní výhody dokonal Duclaire hattrick. Ottawa tedy zvítězila 4:3 po prodloužení.

Od 22 hodin SEČ se hráči Rangers představili v Anaheimu. Za hosty nenastoupil český obránce Libor Hájek, který má poraněné koleno. Jeho spoluhráč Filip Chytil sice nastoupil, ale nebodoval. Rangers vedli už po deseti sekundách hry, kdy Zibanejand využil naprosto nepřesnou přihrávku Mansona, který akorát krásně Zibanejadovi nahrál na jeho první branku v zápase. Krátce se na to se trefil ještě Panarin a Rangers vedli 2:0, jenže v 1. třetině ještě v přesilovce snížil Silfverberg a na začátku druhého dějství vyrovnával Gudbranson.

Vyrovnaný stav vydržel až do začátku 3. třetiny, kdy se po druhé trefil Zibanejad. Necelé 2 minuty před koncem bylo ale opět vyrovnáno, zásluhou Lindholma. Zápas nerozhodlo ani prodloužení a tak se šlo na nájezdy. Druhý nájezd za Rangers proměnil Zibanejand a mohl tak dokončit hattrick, jenže ve třetí sérii vyrovnával Ondřej Kaše, Kakko z Rangers pak nedal a o vítězství Anaheimu 4:3 rozhodl svým druhým gólem v zápase Silfverberg.

Smolný zápas odchytal český brankář David Rittich. Za svá záda pustil hned tři branky a jeho spoluhráči mu taky příliš nepomohli, nedali ani jeden gól a Calgary doma prohrálo 0:4 s Carolinou. Pouze jeden gól ale dala Carolina, za kterou nebodoval český útočník Martin Nečas, v normální hrací době. Druhý gól dával Hamilton v přesilovce, druhý dokonce Foegele při vlastním oslabení. V oslabení se trefil i po druhé, kdy ale hráči Calagary hráli už s odkrytými zády.

Dallas si proti Nashvillu spravil chuť po včerejší prohře s Vegas. Ve druhé třetině sice prohrával 0:1 po gólu Watsona, ale to bylo od Predátorů v zápase vše. V oslabení vyrovnával Comeau, který zachytil vyhození svého spoluhráče Dickinsona a jel sám na Rinneho, kterého prostřelil. O dvě minuty později se už Dallas dostal do vedení 2:1, Hintzovi asistoval Radulov, který pak přihrával ještě na třetí gól svého týmu, který vstřelil Oleksiak. Čtyři minuty před koncem 2. třetiny se ještě trefil Cogliano a skvělý obrat byl dokončen. Z 0:1 na 4:1 za necelých patnáct minut. Ve třetí třetině už gól nepadl, čeští hráči v dresu Dallasu, Roman Polák ani Radek Faksa nebodovali.

K dalšímu zápasu nastoupil Edmonton s Torontem, které po dvou třetinách vedlo, po zásazích Kerfoota a Mikheyeva, 2:0. Ve třetí třetině z přesilovky snižoval Chiasson, ale šlo o jediný gól Oilers. Třetí trefu Javorových listů zajistil Gauthier, pro kterého na modré čáře vybojoval puk Timashov, který využil zmatků Oilers a Gauthierovi poslal přesný pas. Na konečných 4:1 upravoval z přesilovky do prázdné branky Marner.

Skvělá hra Davidů Z Bostonu

David Pastrňák se opět zapsal mezi střelce a nejen to, trefil se i David Krejčí a oba byli nedílnou součástí ukončení černé série Bostonu, který nevyhrál ani jednou z posledních pěti zápasů. Krejčí nejdříve asistoval u gólu DeBruska, který si mezi dvěma hráči dokázal vypíchnout puk a střelou do levého horního růžku překonal Bobrovského. Ve druhé třetině si DeBrusk s Krejčím role vyměnili, Krejčí dostal nabito kousek pod modrou čárou a i trochu se štěstím propálil ruského brankáře.

Pak ale přišla Pastrňákova chvíle. Česká 88 stála ve správný čas na správném místě a tak jí stačilo prakticky jen nastavit hokejku na přihrávku od Marchanda. Bez problému pak Pastrňák dostal puk za brankáře Floridy. Šlo o jeho 27. trefu v letošní sezoně. Na začátku třetí třetiny sice na 1:3 snižoval Pysyk, ale pak dostal Pastrňák další šanci skórovat, tentokrát při trestném střílení, to ale neproměnil. Florida se ještě 10 minut před koncem snažila zápas zdramatizovat, když se dostala na rozdíl pouze jedné branky zásluhou Yandla, ale Pastrňák pak pojistil výhru svého týmu gólem do prázdné branky. Bruins ještě v závěru ustáli přesilovku soupeře a ze slunečné Floridy si tedy odvážejí výhru 4:2.

David Kaše ani tentokrát Philadelphii štěstí nepřinesl

K zápasu Philadelphie s Minnesotou nastoupil i proti Coloradu debutující bratr Ondřeje Kašeho, David. Jeho Philadelphia ale ani tentokrát nevyhrála a vstřelila pouze jednu branku, o kterou se postaral Van Riemsdyke. Flyers sice po jeho střele vedli 1:0, ale ne dlouho. V první tetině se trefil Parise a Staal, který pak v polovině zápasu zvyšoval už na 3:1. Letci se ještě snažili v závěru zápasu při přesilovce 6 na 4 zvrátit vývoj utkání, ale risk bez brankáře se jim vymstil, na konečných 4:1 pro Minnesotu dával Soucy.

Utkání Montrealu s Detroitem nebylo příliš bohaté na góly. Rudá křídla zvítězila 2:1 na ledě Montrealu, za domácí se trefil pouze slovenský útočník Tomáš Tatar. Filipové Hronek se Zadinou nastoupili v první formaci Detroitu, ale skončili bez bodu.

Gudas s Vránou asistencemi přispěli k výhře v Tampě

Los Angeles vedli po první třetině v Pittsburghu 2:0 a zdálo s, že mají zápas pod kontrolou, jenže ve druhé třetině dvěma góly vyrovnal Bryan Rust a ve třetí třetině dokonce Pittsburgh zcela otočil vývoj utkání, protože 8 minut před koncem 3. třetiny vedl 4:2. Opět se zdálo, že je rozhodnuto, ale Kings dvěma góly za necelou minutu a půl zápas vyrovnali. Zápas nakonec dospěl až do nájezdů, ve kterých skvěle zachytali oba brankáři, nakonec ve čtvrté sérii rozhodl o vítězství Tučňáků 5:4 Rust a dokonal tedy svůj hattrick.

Hráči jak Tampy, tak Washingtonu měli před dnešním zápasem na kontě 3 výhry z posledních 4 utkání. Bilanci si vylepšil Washington, který na ledě Tampy zvítězil 5:2. U gólu na 3:1 pro Capitals asistoval český obránce Radko Gudas, na 2:3 snižoval další Čech v zápase Jan Rutta. Pak ale Vrána nahrával Oshiemu na 4:2 a do prázdné branky čtyřicet sekund před koncem zápasu zvyšoval na 5:2 Wilson.

New Jersey zlomili prokletí. Divočina v St. Louis

New Jersey se podařilo konečně prolomit dlouhou sérii proher. Satlo se tak vítězstvím na ledě Arizony 2:1. Ve 3. minutě skóre otevíral Boqvist, jenže v první třetině ještě dokázali hráči Arizony vyrovnat. Druhé dějství bylo bez gólu, ten rozhodující padl až v 52. minutě, kdy brankáře Kuempera z těsé blízkosti překonal Palmieri.

Zápas Chicaga se St. Louis se zdál ještě ve 45. minutě jasnou záležitostí, ale hráči St. Louis ukázali, jak hokej dokáže být někdy krásně nevyzpytatelný. Chicago vedlo 3:0, jenže na třetí gól dokázali Blues rychle odpovědět a to je nakoplo. Pak přidali další dva góly v rozmezí 12 vteřin (!) a najednou bylo vyrovnáno. Senzační obrat dokonal dvě a půl minuty před koncem třetí třetiny Faulk. St. Louis vyhrálo 4:3. Jeden z nejlepších střelců nováčků, Dominik Kubalík, dnes vyšel bodově naprázdno, stejně tak jako jeho český spoluhráč David Kämpf.

Od brzkých ranních hodin se odehrál ještě jeden duel, a to Žraloků ze San Jose s hráči  Vancouveru. Český útočník Tomáš Hertl otevřel v polovině úvodní třetiny skóre, když skóroval zblízka po hezké přihrávce Joe Thorntona. Další gól padl až ve 48. minutě, ve které zvýšil Timo Meier. Zbývající dvě branky vstřelilo San Jose do prázdné branky při power play poté, kdy Vancouver snížil na rozdíl jednoho gólu.

Výsledky NHL
New York Islanders - Buffalo 3:2 v prodl. (1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)
Branky: 6. Dal Colle, 45. Eberle, 64. Beauvillier - 37. Olofsson, 59. Eichel. Střely na branku: 26:35. Diváci: 13.795. Hvězdy zápasu: 1. Beauvillier, 2. Eberle (oba NY Islanders), 3. Eichel (Buffalo).
Ottawa - Columbus 4:3 v prodl. (2:1, 1:0, 0:2 - 1:0)
Branky: 3., 13. a 62. Duclair, 29. Brown - 45. a 52. Texier, 5. Atkinson. Střely na branku: 27:41. Diváci: 11.020. Hvězdy zápasu: 1. Duclair, 2. Nilsson, 3. Brown (všichni Ottawa).
Calgary - Carolina 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
Branky: 56. a 60. Foegele, 33. B. McGinn, 34. D. Hamilton. Střely na branku: 32:31. David Rittich odchytal za Calgary 58:31 minuty, inkasoval tři branky z 30 střel a úspěšnost zásahů měl 90 procent. Diváci: 18.853. Hvězdy zápasu: 1. Reimer, 2. Martinook (oba Carolina), 3. E. Lindholm (Calgary).
Anaheim - NY Rangers 4:3 po sam. nájezdech (1:2, 1:0, 1:1 - 0:0)
Branky: 9. a rozhodující sam. nájezd Silfverberg, 22. Gudbranson, 59. H. Lindholm - 1. a 42. Zibanejad, 4. Panarin. Střely na branku: 42:32. Diváci: 14.707. Hvězdy zápasu: 1. H. Lindholm (Anaheim), 2. Zibanejad (NY Rangers), 3. Silfverberg (Anaheim).
Nashville - Dallas 1:4 (0:0, 1:4, 0:0)
Branky: 22. Watson - 25. Comeau, 27. Hintz, 33. Oleksiak, 37. Cogliano. Střely na branku: 38:22. Diváci: 17.586. Hvězdy zápasu: 1. Comeau, 2. Radulov, 3. Chudobin (všichni Dallas).
Montreal - Detroit 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Branky: 60. Tatar - 4. Bertuzzi, 48. Green. Střely na branku: 43:20. Diváci: 21.302. Hvězdy zápasu: 1. Bernier, 2. Green, 3. Bertuzzi (všichni Detroit).
Tampa Bay - Washington 2:5 (0:1, 1:0, 1:4)
Branky: 26. B. Point, 52. Rutta - 7. Bäckström, 42. Eller, 43. Hathaway (Gudas), 53. Oshie (Vrána), 60. T. Wilson. Střely na branku: 28:34. Diváci: 19.092. Hvězdy zápasu: 1. Samsonov, 2. Eller (oba Washington), 3. Killorn (Tampa Bay).
Florida - Boston 2:4 (0:1, 0:2, 2:1)
Branky: 43. Pysyk, 50. Yandle - 28. a 58. Pastrňák, 15. DeBrusk (Krejčí), 24. Krejčí. Střely na branku: 33:42. Diváci: 15.157. Hvězdy zápasu: 1. Pastrňák, 2. DeBrusk (oba Boston), 3. Yandle (Florida).
Pittsburgh - Los Angeles 5:4 po sam. nájezdech (0:2, 2:0, 2:2 - 0:0)
Branky: 24., 38. a rozhodující sam. nájezd Rust, 50. Blugers, 52. J. Johnson - 14. Wagner, 18. Toffoli, 55. Clifford, 57. Amadio. Střely na branku: 27:42. Diváci: 18.581. Hvězdy zápasu: 1. Rust, 2. Guentzel (oba Pittsburgh), 3. Clifford (Los Angeles).
Minnesota - Philadelphia 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky: 8. a 30. E. Staal, 7. Parise, 58. Soucy - 2. J. van Riemsdyk. Střely na branku: 28:18. Diváci: 17.140. Hvězdy zápasu. 1. E. Staal, 2. Suter, 3. Fiala (všichni Minnesota).
Edmonton - Toronto 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Branky: 47. Chiasson - 5. Kerfoot, 26. I. Michejev, 54. F. Gauthier, 59. Marner. Střely na branku: 37:32. Diváci: 18.347. Hvězdy zápasu: 1. Kerfoot, 2. Holl (oba Toronto), 3. Chiasson (Edmonton).
St. Louis - Chicago 4:3 (0:0, 0:1, 4:2)
Branky: 45. a 54. Bozak, 54. De La Rose, 58. Faulk - 21. a 41. Saad, 45. P. Kane. Střely na branku: 38:22. Diváci: 18.096. Hvězdy zápasu: 1. Bozak, 2. Faulk, 3. Thomas (všichni St. Louis).
Arizona - New Jersey 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Branky: 16. Goligoski - 3. Boqvist, 52. Palmieri. Střely na branku: 32:33. Diváci: 17.125. Hvězdy zápasu: 1. Palmieri, 2. Blackwood (oba New Jersey), 3. Goligoski (Arizona).
San Jose - Vancouver 4:2 (1:0, 0:0, 3:2)
Branky: 11. Hertl, 48. Meier, 59. E. Kane, 60. Couture - 48. Virtanen, 60. Horvat. Střely na branku: 27:35. Diváci: 16.242. Hvězdy zápasu: 1. Dell, 2. Meier, 3. Thornton (všichni San Jose).
Kanadské bodování NHL:
1.McDavid(Edmonton)3557(20+37)
2.Draisaitl(Edmonton)3556(20+36)
3.MacKinnon(Colorado)3250(20+30)
4.Marchand(Boston)3450(18+32)
5.Pastrňák(Boston)3448(28+20)
6.Eichel(Buffalo)3448(23+25)
7.J. Carlson(Washington)3445(12+33)
8.Panarin(NY Rangers)3242(19+23)
9.P. Kane(Chicago)3337(15+22)
10.Huberdeau(Florida)3237(11+26)
30.Vrána(Washington)3429(15+14)
55.Hertl(San Jose)3126(12+14)
90.Krejčí(Boston)2823(7+16)
108.Voráček(Philadelphia)3222(6+16)
164.Hronek(Detroit)3217(7+10)
180.Palát(Tampa Bay)3116(9+7)
190.Nečas(Carolina)2916(6+10)
Střelci:
1. Pastrňák (Boston) 28 branek,
2. Eichel (Buffalo) 23,
3. Ovečkin (Washington) 21,
4. Draisaitl, McDavid (oba Edmonton), MacKinnon (Colorado) všichni 20,
7. Panarin (NY Rangers), Matthews (Toronto) oba 19,
9. Aho (Carolina), Duclair (Ottawa), Marchand (Boston) všichni 18,
...
14. Vrána (Washington) 15,
37. Hertl (San Jose) 12,
89. Palát (Tampa Bay) 9.

Atlantická divize

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Boston 70 227 : 174 100
2 Tampa Bay 70 245 : 195 92
3 Toronto 70 238 : 227 81
4 Florida 69 231 : 228 78
5 Montreal 71 212 : 221 71
6 Buffalo 69 195 : 217 68
7 Ottawa 71 191 : 243 62
8 Detroit 71 145 : 267 39

Metropolitní divize

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Washington 69 240 : 215 90
2 Philadelphia 69 232 : 196 89
3 Pittsburgh 69 224 : 196 86
4 Carolina 68 222 : 193 81
5 Columbus 70 180 : 187 81
6 NY Islanders 68 192 : 193 80
7 NY Rangers 70 234 : 222 79
8 New Jersey 69 189 : 230 68

Centrální divize

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 St. Louis 71 225 : 193 94
2 Colorado 70 237 : 191 92
3 Dallas 69 180 : 177 82
4 Winnipeg 71 216 : 203 80
5 Nashville 69 215 : 217 78
6 Minnesota 69 220 : 220 77
7 Chicago 70 212 : 218 72

Pacifická divize

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Vegas 71 227 : 211 86
2 Edmonton 71 225 : 217 83
3 Calgary 70 210 : 215 79
4 Vancouver 69 228 : 217 78
5 Arizona 70 195 : 187 74
6 Anaheim 71 187 : 226 67
7 Los Angeles 70 178 : 212 64
8 San Jose 70 182 : 226 63

Reklama

Související témata: