Hlavní obsah

Scott Niedermayer se stále rozhoduje, zda ukončí kariéru

Kanadský hokejový obránce Scott Niedermayer se stále rozhoduje, zda bude pokračovat ve své hvězdné kariéře, nebo skončí. Kapitán vítězů Stanleyova poháru z Anaheimu a nejužitečnější hráč play off při oslavách zisku cenné trofeje v rodném Cranbrooku připustil, že je v jiném rozpoložení než po skončení sezóny. Případné pokračování kariéry ale musí ještě důkladně zvážit.

Článek

"Je to jiné než hned po skončení play off. Člověk je po dlouhé sezóně unavený, a teď po odpočinku se cítí fyzicky daleko lépe," řekl Niedermayer při pondělních oslavách se Stanleyovým pohárem, který představil v Cranbrooku spolu s bratrem Robem, spoluhráčem z Anaheimu.

Generálního manažera Ducks Briana Burkea informoval Scott Niedermayer o možnosti konce kariéry po sezóně, ale po dvou měsících se zdá být situace mírně odlišná. "Ale stále se snažím správně rozhodnout. Vím, že na to bohužel lidé čekají. Není to sranda, ale taková je prostě situace," prohlásil Niedermayer. Burke dal lídrovi Ducks co možná největší prostor k rozhodnutí, ale pro jistotu angažoval hned 1. července zkušeného Mathieua Schneidera.

Niedermayer je ověnčen řadou úspěchů. Bývalý hráč New Jersey má na kontě již čtyři triumfy ve Stanleyově poháru. Je jediným hráčem na světě, který zároveň získal juniorský Memorial Cup, zlaté medaile na mistrovství světa, olympijských hrách, juniorském mistrovství světa a vyhrál i Světový pohár.

Nejlepší obránce NHL z roku 2004 odehrál v prestižní soutěži celkem 1053 zápasů a nasbíral 608 bodů za 140 branek a 468 asistencí; v uplynulém ročníku zaznamenal v 79 duelech 69 bodů. V play off si v 183 utkáních připsal celkem 86 kanadských bodů.

Reklama