Hlavní obsah

Hokejista František Kaberle nestihne po operaci start kempu

Český hokejový obránce František Kaberle z Caroliny se v sobotu podrobil artroskopické operaci kolena a bude zřejmě čtyři až šest týdnů mimo hru. Po zákroku, při kterém mu lékaři v pravém koleni vyčistili poškozenou chrupavku, nestihne vítěz Stanleyova poháru z roku 2006 začátek tréninkového kempu Hurricanes v polovině září a první přípravné zápasy.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Od zisku Stanley Cupu provázejí kariéru Františka Kaberleho samé nepříjemnosti.

Článek

Pětinásobný mistr světa si poranil koleno při přípravě doma v České republice. Po přesunu do zámoří sice chodil se svými klubovými spoluhráči bruslit, ale klub rozhodl, že se raději podrobí zákroku ještě před sezónou.

"Sice bruslil, ale věděli jsme, že problém má. Bylo lepší vyčistit koleno hned, než s tím otálet," řekl deníku The News&Observer generální manažer Caroliny Jim Rutherford.

Třiatřicetiletý zadák před uplynulou sezónou podstoupil operaci ramena a vrátil se do sestavy až v únoru. "Na sezónu bych ale měl být stoprocentně připravený," řekl Kaberle deníku Sport.

V sezóně po triumfu ve Stanley Cupu, v níž obhájce nepostoupil do play-off, odehrál Kaberle jen 27 utkání a rameno stále cítil. "A když už se zlepšilo, přišlo to koleno," povzdychl si.

Reklama