Hlavní obsah

San Jose prodloužilo o dva roky smlouvu s kapitánem Marleauem

SAN JOSE

Vedení hokejového klubu San Jose Sharks oznámilo, že se dohodlo na dvouletém prodloužení kontraktu se středním útočníkem Patrickem Marleauem, který by tak měl v kalifornském týmu setrvat až do roku 2010. Kanadský hokejista bude v nadcházející sezóně pobírat podle současného kontraktu 4,5 miliónu dolarů. Poté se jeho plat zvýší na 6,3 miliónu dolarů za rok.

Článek

Zanedlouho osmadvacetiletého útočníka si Žraloci vybrali již v roce 1997 jako druhého hráče vstupního draftu. Od té doby se Marleau vypracoval v jednoho z klíčových členů sestavy San Jose a od sezóny 2003/04 nosí na hrudi kapitánské céčko.

Marleau navíc drží spoustu klubových rekordů; mimo jiné v odehraných utkáních (717), nastřílených gólech (219), finálních přihrávkách (272), bodech (491) i vítězných brankách (41). Minulou sezonu byl druhým nejproduktivnějším Žralokem s 78 body za 32 gólů a 46 asistencí. V posledních čtyřech sezónách dokázal pokaždé nastřílet minimálně 28 branek.

Prodloužením smlouvy s Marleauem skončilo perné léto pro generálního manažera Sharks Douga Wilsona, jemuž se podařilo podepsat nové dlouhodobé smlouvy s obráncem Craigem Rivetem i s útočníky Joem Thorntonem a Milanem Michálkem, kteří tvoří kostru týmu. Dva týdny předtím, než začne tréninkový kemp, tak skončily měsíce spekulací ohledně Marleauovy budoucnosti.

Reklama