Hlavní obsah

Turgeon po devatenácti sezónách v NHL končí s hokejem

MONTREAL

Kanadský hokejista Pierre Turgeon končí po devatenácti sezónách v NHL kariéru. Osmatřicetiletý útočník své rozhodnutí oznámil na tiskové konferenci. "Jsem smířený s tím začít novou kapitolu v mém životě. Spoluhráči mi budou chybět," prohlásil Turgeon, jemuž zranění lýtka a třísel dovolila v poslední sezóně odehrát za Colorado Avalanche pouze sedmnáct zápasů.

Článek

Rodák z quebeckého Rouynu byl poté, co mu po uplynulé sezóně vypršela smlouva v Coloradu, volným hráčem. Turgeona si vybralo před dvaceti lety Buffalo jako prvního hráče v celkovém pořadí draftu. Později hrál také za New York Islanders, Montreal, St. Louis, Dallas a naposledy Avalanche.

Majitel Lady Byng Trophy pro hokejového gentlemana za rok 1993 nastoupil v základní části NHL k 1294 zápasům. Získal v nich 1327 bodů, což ho řadí na 27. místo historických tabulek. Jeho sezonním maximem bylo 132 bodů právě z roku 1993.

Jako jeden z dalších plánů do budoucna Turgeon prozradil, že bude v nejbližší době trénovat svou dceru Elizabeth. Ta hraje za hokejový tým v kategorii do šestnácti let.

Reklama