Hlavní obsah

Rangers vyřadí z užívání dvojku bývalého kapitána Leetche

V týmu newyorských Rangers již žádný z hráčů nebude moci nosit číslo dvě. Vedení klubu totiž ve čtvrtek oznámilo, že na 24. ledna chystá slavnost během které ocení jednu z největších legend své dlouhé historie, bývalého obránce Briana Leetche, vyřazením jeho čísla z užívání a vyvěšením dresu ke stropu Madison Square Garden.

Článek

Devětatřicetiletý Leetch v průběhu léta oficiálně ukončil kariéru, během níž stihl s Rangers vyválčit dosud poslední vítězství ve Stanleyově poháru v roce 1994, kdy byl také oceněn i jako nejužitečnější hráč vyřazovacích bojů. Americký zadák je také držitelem klubového rekordu s počtem 741 asistencí. Historicky druhý je s celkovým počtem odehraných utkání (1129) a nasbíraných bodů (981).

"Když mluvíme o tom, co znamená být newyorským Jezdcem, Brian Leetch je hráčem, který to dokonale vystihuje," uvedl prezident a generální manažer klubu Glen Sather. "Je jednoduše nejlepším obráncem historie této organizace. Stejně jako na ledě si počínal také při pomoci veřejnosti mimo led. Není větší pocty, kterou bychom mohli Brianovi udělit, než vyvěšení jeho čísla pod střechu Madison Square Garden," dodal Sather.

Rangers, kteří patří mezi šestici zakládajících týmů NHL, takzvané "Original Six", přitom dosud vyřadili pouze čtyři čísla. Jedničku Eddieho Giacomina, sedmičku Roda Gilberta, jedenáctku Marka Messiera a pětatřicítku Mika Richtera.

Reklama