Hlavní obsah

Útočník Huberdeau byl vyhlášen první hvězdou prosince v NHL

Hokejový útočník Jonathan Huberdeau z Floridy byl zvolen v NHL první hvězdou prosince. Během posledního měsíce roku 2019 nasbíral šestadvacetiletý Kanaďan v 13 zápasech 22 bodů za šest branek a 16 asistencí. Druhým nejlepším hráčem byl kanadský brankář Tristan Jarry z Pittsburghu a mezi tři oceněné se dostal i ruský útočník Artěmij Panarin. Nejlepším nováček se stal švédský útočník Victor Olofsson z Buffala.

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

Jonathan Huberdeau z Floridy byl zvolen v NHL první hvězdou prosince

Článek

Huberdeau bodoval v deseti z 13 prosincových zápasů a ve čtyřech z nich si připsal čtyři body. Celkem se mu to povedlo v kariéře sedmkrát a překonal klubový rekord Pavla Bureho. Zazářil čtyřmi asistencemi 16. prosince v duelu proti Floridě (6:1) a hned v následujícím utkání s Dallasem (7:4) si připsal gól a tři přihrávky. Bilanci 2+2 měl v duelu proti Montrealu (6:5) 29. prosince.

Čtyřiadvacetiletý Jarry v devíti prosincových vystoupeních vychytal osm výher, udržel třikrát čisté konto, měl průměr 1,54 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 94,7 procenta. Jarry mezi 29. listopadem a 10. prosincem držel neprůstřelnost 177 minut a 15 vteřin a překonal klubový rekord českého gólmana Tomáše Vokouna, který neinkasoval 173 minut a šest sekund mezi 22. březnem a 2. dubnem 2013.

Čtyřiadvacetiletý Panarin nasbíral ve 14 prosincových zápasech 22 bodů za deset branek a 12 asistencí. Uplynulý měsíc zakončil deseti body ve třech utkáních. Při výhře nad Carolinou 5:3 si 27. prosince připsal gól a dvě přihrávky, o den později při vítězství 5:4 v prodloužení nad Torontem zaznamenal tři asistence a na Silvestra při prohře 5:7 v Edmontonu vstřelil branku a na tři přihrál.

Čtyřiadvacetiletý Olofsson, který byl nejlepším nováčkem už v říjnu, nasbíral ve 14 zápasech v prosinci 14 bodů za šest gólů a osm asistencí. S 16 góly a s 34 body ze 42 zápasů vládne statistikám nováčků.

Reklama

Související témata: