Hlavní obsah

Philadelphia - Washington 3:2Vrána pálil, na body to však nestačilo, Voráčkova Philadelphia srazila lídra

Praha

Cennou výhru nad nejlepším celkem dosavadního ročníku slaví hokejisté Philadelphie, kteří porazili Washington 3:2. Hostům nepomohl ani 19. gól Jakuba Vrány, na který mu nahrával Michal Kempný. V dalším utkání slaví dva body Winnipeg, který porazil Toronto na jeho ledě 4:3 po nájezdech. V posledním dnešním zápase uspěl popáté v řadě Dallas, který vyhrál na ledě Los Angeles 2:1.

Foto: Eric Hartline, Reuters

Domácí Tyler Pitlick a Radko Gudas bojují o puk

Článek
Fotogalerie

Do zápasu Flyers s Capitals vstoupili lépe domácí, které poslal do vedení ve 4. minutě Konecny. Poté však převzal aktivitu lídr probíhajícího ročníku. O čtyři minuty později srovnal účty švédský útočník Nicklas Bäckström, ve 13. minutě pak převážil skóre na stranu hostů Jakub Vrána.

Český útočník využil parádní zpětné přihrávky od zadního mantinelu v podání Kuzněcova a v ideální střelecké pozici mezi kruhy nedal Hartovi šanci. Vrána si tak připsal svůj 19. gól v dosavadním ročníku. Bod za druhou asistenci si zapsal Michal Kempný. Domácí se však nenechali zlomit. Ještě do konce úvodní periody srovnal Hagg na 2:2.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Jakub Vrána a Jevgenij Kuzněcov se radují z branky

Klíčový moment utkání přišel v 38. minutě, kdy se ve vlastním oslabení prosadil Hayers a rozhodl tak o cenném vítězství Letců 3:2. Philadelphia je na osmém místě Východní konference, Washington i přes dnešní prohru s přehledem vede. Jakub Vrána byl vyhlášen třetí hvězdou utkání.

"Dnes jsme hráli dobře hlavně v defenzivě. Brankář chytal skvěle a obránci výborně dostávali puky ven z pásma," řekl střelec vítězného gólu Hayes.

Kanadská bitva pro Winnipeg

Do utkání Toronta s Winnipegem vstoupili díky brance Ehlerse ve 4. minutě lépe hosté, už o 56 sekund však bylo po trefě Matthewse vyrovnáno. Jets však přesto šli do kabin s těsným náskokem, který jim dvě minuty před koncem úvodní třetiny zajistil Appleton.

I druhá třetina přinesla vyrovnaný zápas. Javorové listy v 26. minutě po zásahu Timašova vyrovnali, vedení Winnipegu vrátil v 32. minutě Scheifele.

Foto: John E. Sokolowski, Reuters

Hostující brankář Connor Hellebuyck likviduje jednu z velkých šancí domácího týmu

Hosté už pomalu slavili výhru, když v dramatickém závěru srovnal 14 sekund před koncem zápasu znovu Matthews. V prodloužení branka nepadla, o vítězi tam museli rozhodnout samostatné nájezdy.

V nich se za domácí prosadili Spezza a opět Matthews, hosté překonali Andersena díly Lainemu, Scheifeleovi a Wheelerovi hned třikrát a slaví tak bod navíc. Auston Matthews se díky dnešním dvěma zásahům přiblížil na rozdíl jediné branky nejlepšímu střelci soutěže Davidu Pastrňákovi, který má na svém kontě 32 tref.

Matthews se stal prvním Američanem, který metu 30 gólů překonal v prvních čtyřech ročnících od svého vstupu do NHL. "Jsem na to hrdý, ale mám velké štěstí, že hraju s tolika dobrými hráči. Máme výborný tým a je jedno, s kým jsem zrovna na ledě," řekl Matthews. "Důležitou roli v mých výkonech teď hraje pravidelný herní rytmus, který mi v minulých letech kvůli zraněním občas chyběl," dodal druhý nejlepší střelec soutěže.

Rozjetý Dallas znovu slaví

Mají formu a prokázali to i na ledě Los Angeles, kde hokejisté Dallasu vyhráli 2:1. Stars ti tak připsali pátou výhru v řadě a v tabulce Západní konference jsou již na druhém místě.

Zápas však začali lépe Králové, které poslal do vedení již po 121 sekundách hry Kopitar. Hosté rozhodli zápas během 97 sekund. V 35. minutě vyrovnával z přesilovky Benn, o minutu a půl později dal vítězný gól Comeau. Radek Faksa ani Roman Polák se bodově do statistik nezapsali.

Výsledky NHL:
Toronto - Winnipeg 3:4 po sam. nájezdech (1:2, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky: 5. a 60. Matthews, 26. Timašov - 4. Ehlers, 18. Appleton, 32. Scheifele, rozhodující sam. nájezd Wheeler. Střely na branku: 28:28. Diváci: 19.397. Hvězdy zápasu: 1. Scheifele (Winnipeg), 2. Matthews (Toronto), 3. Wheeler (Winnipeg).
Philadelphia - Washington 3:2 (2:2, 1:0, 0:0)
Branky: 4. Konecny, 20. Hägg, 38. K. Hayes - 8. Bäckström, 13. Vrána (Kempný). Střely na branku: 27:28. Diváci: 18.595. Hvězdy zápasu: 1. Hayes, 2. Konecny (oba Philadelphia), 3. Vrána (Washington).
Los Angeles - Dallas 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Branky: 3. Kopitar - 35. Jamie Benn, 36. Comeau. Střely na branku: 31:32. Diváci: 17.129. Hvězdy zápasu: 1. Lindell (Dallas) 2. Quick (Los Angeles) 3. Comeau (Dallas).

Reklama

Související témata: