Hlavní obsah

Buffalo a Pittsburgh odehrají zápas NHL pod širým nebem

ORCHARD PARK

Další zápas pod otevřeným nebem za poslední roky odehrají hokejisté zámořské NHL. Tentokrát proti sobě na Nový rok nastoupí v Buffalu domácí hráči Sabres proti Pittsburgh Penguins na stadiónu Ralpha Wilsona pro téměř 74 tisíc diváků. V listopadu 2003 odehráli venkovní zápas NHL hokejisté Edmontonu a Montrealu, tehdy utkání sledovalo přes 57 tisíc diváků.

Článek

Venkovní zápas mezi Buffalem a Pittsburghem v pondělí oficiálně potvrdilo vedení NHL. "Bude to skvělá příležitost, jak s nejlepšími fanoušky přivítat nový rok," napsal komisionář NHL Gary Bettman v prohlášení na oficiální stránce zámořské soutěže.

Buffalo nebylo pro zápas na velkém stadiónu vybráno náhodou, v poslední sezóně měli Sabres vyprodáno všech 41 domácích zápasů NHL. Stadión Ralpha Wilsona pojme 73 967 sedících diváků a je jinak domovským stánkem týmu amerického fotbalu Buffalo Bills.

Navíc je Buffalo i výbornou lokalitou pro atraktivní hokejový zápas. Leží kousek od hranic s hokejovou velmocí Kanadou, z Toronta trvá cesta jen kolem hodiny a půl. Fanouškům z Pittsburghu by pak cesta autem měla trvat něco kolem tří a půl hodiny.

Reklama

Související témata: