Hlavní obsah

Selänne se o konci kariéry rozhodne až na začátku NHL

Finský hokejista Teemu Selänne stále neví, zda ukončí kariéru, nebo bude v zámořské NHL pokračovat. Sedmatřicetiletý střelec, který v předchozí sezóně pomohl Anaheimu k zisku Stanley Cupu, se prý rozhodne až po prvních zápasech nového ročníku.

Článek

"Jedna část mysli by chtěla pokračovat, druhá zase už nemá to odhodlání bojovat," řekl Selänne agentuře AP. "Prostě počkám na první zápasy nové sezóny a uvidím, jak se budu cítit," prohlásil útočník, který v uplynulé sezóně nastřílel v základní části 48 gólů a s 94 body byl nejproduktivnějším hráčem Anaheimu. "Buď budu opět hladový a odhodlaný, nebo ne a bude čas věnovat se něčemu jinému," dodal.

Vedle Selänneho by Anaheim mohl přijít také o zkušeného obránce Scotta Niedermayera, který rovněž zvažuje ukončení kariéry. "Snažím se na něj moc nemyslet. Ale kdyby Scotty pokračoval, určitě by mi to pomohlo v rozhodování," řekl Selänne. "Na začátku léta jsem si myslel, že jasně končím. Ale jak se začalo trénovat, zase jsem dostal chuť hrát. Ale po 15 letech v NHL, když jste si splnili všechny sny, tak prostě v 37 letech hledáte motivaci opravdu těžko," dodal.

Reklama