Hlavní obsah

Philadelphia - Boston 6:5 SNPastrňák s Krejčím měli nabito! Boston ale výhru neslavil

New York/Praha

Tři góly nastřílelo do sítě Philadelphie české duo David Krejčí – David Pastrňák, jejich Bostonu to však k vítězství nestačilo. Bruins prohráli na ledě Flyers 5:6 po nájezdech, při kterých ani jeden z Čechů neskóroval. Dvěma asistencemi se blýskl v dresu vítězů Jakub Voráček. Výhru slavil Washington, který díky dvěma zásahům Alexe Ovečkina zdolal Carolinu 2:0, U druhé trefy asistoval útočník Jakub Vrána. Tým Calgary v brance s Davidem Rittichem prohrál 0:2 v Montrealu. Bitvu o New York vyhráli Rangers 6:2, jednu asistenci si připsal i český útočník Filip Chytil.

Foto: Derik Hamilton, ČTK/AP

Brankář Philadelphie Flyers Carter Hart tuto šanci Davida Pastrňáka zlikvidoval, nakonec ho však nejlepší střelec tohoto ročníku NHL stejně jednou překonal.

Článek
Fotogalerie

Philadelphia sledovala pořádnou přestřelku a vidět při ní byli oba čeští Davidové – Krejčí a Pastrňák. Nejprve se prosadil Krejčí, když v 17. minutě zvyšoval dorážkou zblízka na 2:0 pro Bruins.

Na začátku druhé části hry přišla velká chvíle nejlepšího střelce tohoto ročníku NHL Davida Pastrňáka. Ten se prosadil už po 33 sekundách hry, když si po ideální příhře Marchanda elegantně překonal gólmana Flyers. Bruins v tu chvíli vedli 3:1 a všechno vypadalo tak, že míří za vítězstvím. Pastrňák zaznamenal už 36. gól v sezoně.

Komplikace přišla za necelou minutu, U trefy Sanheima pro změnu asistoval český útočník Jakub Voráček. Gólové hody pak pokračovaly. Když se ve 28. minutě podruhé zapsal do listiny střelců David Krejčí, možná už se hosté za stavu 5:2 v jejich prospěch viděli jako vítězové. Zle se ale přepočítali, přišel totiž tlak Flyers.

V čase 33:12 snížil Couturier na 3:5 a asistoval mu opět Čech Voráček, do kabin se šlo před třetí třetinou už za stavu 4:5. Philadelphia nakonec srovnala a dovedla zápas až do samostatných nájezdů. Tam neuspěla ani jedna z českých hvězd Bostonu, v páté sérii pak skóroval jako jediný při nájezdech domácí Konecny.

Smolařem pak byl Brad Marchand, který při nájezdu hned ve středovém kruhu jen zlehka šťouchl do puku. Zkušený útočník se rozjel, ale touš zůstal za ním ve středovém kruhu. A Flyers tak mohli slavit. "Ten zápas jsme měli mít pod kontrolou. Jsme natolik silní, abychom to za stavu 5:2 dovedli k vítězství. Tohle se nám nesmí stávat, příště to musí být z naší strany určitě lepší," hodnotil zápas slovenský obránce Zdeno Chára, kapitán Bruins.

V hlavní roli Ovečkin

Český gólman Petr Mrázek kapituloval na ledě Washingtonu dvakrát během první třetiny. Pak už sice zlikvidoval všechny střelecké pokusy Capitals, jelikož se však hráči Caroliny neprosadili v koncovce ani jednou, odjíždějí domů bez bodu.

Mrázka pokořil dvakrát Alex Ovečkin. Nejprve se Rus prosadil zblízka po příhře Wilsona, podruhé pak při přesilové hře, kdy mu asistoval český útočník Jakub Vrána. Ovečkin v téhle sezoně nastřílel už 28 branek. Tým Capitals hrál během první třetiny čtyřikrát přesilovku a kouč Hurricanes se na střídačce hodně zlobil.  Další Češi – obránce Radko Gudas u domácích a útočník Martin Nečas u Hurricanes – se do zápasových statistik nezapsali.

Dva góly dostal český brankář David Rittich v Montrealu a musel s calgarskými Plameny překousnout porážku 0:2. Nejprve jej v desáté minutě zblízka překonal Weal, necelých jedenáct minut před závěrečnou sirénou pak po chybě obrany pojistil výhru Canadiens Poehling.

Bitva o New York mezi Rangers a Islanders skončil jasnou výhrou Jezdců 6:2. Zápas byl pořádně divoký. Domácí tým už po osmnácti sekundách prohrávali, když se trefil Eberle, v čase 2:13 pak byly k vidění hned dvě bitky a fanoušci šíleli. Tým Rangers do první přestávky srovnal a následně otočil skóre. Hvězdou zápasu byl Rus Artemi Panarin, který vstřelil dva góly a k tomu zaknihoval i tři asistence. U posledního gólu Rangers, kdy na 6:1 zvyšoval při přesilovce Trouba, asistoval český útočník Filip Chytil.

V posledním utkání hokejisté St. Louis před vlastními fanoušky vyhráli nad Anaheimem 4:1. Hosté, v jejichž dresu se neprosadil útočník Ondřej Kaše, srovnali v první třetině na 1:1, pak už ale stříleli přesně jen hráči Blues.

Tým St. Louis tak může slavit čtvrté vítězství v řadě, poražený Anaheim naopak poslední čtyři duely v NHL prohrál.

Výsledky zápasů NHL
Montreal – Calgary 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky: 14. Weal, 50. Poehling. Střely na branku: 37:31. David Rittich odchytal za Calgary 56:06 minuty, inkasoval dvě branky z 37 střel a měl úspěšnost zákroků 94,6 procenta. Diváci: 20 790. Hvězdy zápasu: 1. Poehling, 2. Weal, 3. Price (všichni Montreal).
NY Rangers - NY Islanders 6:2 (1:1, 2:0, 3:1)
Branky: 41., 49. Panarin, 9. Fast, 26. Kreider, 32. Fox, 51. Trouba (Chytil) - 1. Eberle, 53. Nelson. Střely na branku: 36:34. Diváci: 17 403. Hvězdy zápasu: 1. Panarin, 2. Fast, 3. Georgijev (všichni NY Rangers)
Philadelphia – Boston 6:5 po sam. nájezdech (1:2, 3:3, 1:0 – 1:0)
Branky: 22. a 53. Sanheim (na první Voráček), 19. K. Hayes, 34. Couturier (Voráček), 35. Bunnaman, rozhodující sam. nájezd Konecny - 17. a 28. Krejčí, 5. Bjork, 21. Pastrňák, 25. Coyle. Střely na branku: 39:31. Diváci: 19 246. Hvězdy zápasu: 1. Konecny, 2. Sanheim, 3. Couturier (všichni Philadelphia)
Washington – Carolina 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
Branky: 12. a 18. Ovečkin (na druhou Vrána). Střely na branku: 30:23. Petr Mrázek odchytal za Carolinu 57:17 minuty, inkasoval dvě branky z 30 střel a úspěšnost zákroků měl 93,3 procenta. Diváci: 18 573. Hvězdy zápasu: 1. Samsonov, 2. Ovečkin, 3. T. Wilson (všichni Washington).
St. Louis – Anaheim 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Branky: 8. Steen, 23. Bozak, 30. Schwartz, 51. Barbašev - 16. Comtois. Střely na branku: 34:21. Diváci: 18 096. Hvězdy zápasu: 1. Allen, 2. B. Schenn, 3. Steen (všichni St. Louis)

Reklama