Hlavní obsah

Boston v problémech. Do akce povolává dalšího Čecha

New York

Hokejový Boston volá SOS. V útoku sice řádí jeho české hvězdy David Pastrňák a David Krejčí, teď však Bruins potřebují po zranění dvaatřicetiletého Fina Tuukky Raska pomoci i na pozici brankáře. A tak přichází šance pro dalšího Čecha. Vedení Bruins povolalo brankáře Daniela Vladaře, který nyní bude krýt záda Jaroslavu Halákovi.

Foto: Sport.cz

Český hokejový brankář Daniel Vladař.

Článek

Rusk utrpěl otřes mozku v úterním utkání s Columbusem a byl zařazen na listinu zraněných hráčů. Střídat musel už po dvou minutách hry poté, co ho po přistrčení od jednoho z obránců Bruins udeřil loktem do hlavy domácí útočník Blue Jackets Emil Bemström. Zápas místo zraněné jedničky dochytal slovenský brankář Halák a Boston prohrál 0:3.

Rask má v dosavadním průběhu sezony bilanci 17-4-6 s průměrem 2,27 obdržené branky na zápas a úspěšností zákroků 92,5 procenta. Mimo hru podle všeho bude až do Utkání hvězd, které je na programu 25. ledna a z nějž se už dříve omluvil. Boston do té doby čekají dva zápasy proti Pittsburghu a duel s Vegas.

Dvaadvacetiletý Vladař působí v zámoří od roku 2015, kdy jej Boston draftoval ve 3. kole jako celkově 75. hráče. Aktuálně působí čtvrtou sezonu na farmách Bruins v AHL a ECHL. V Providence v AHL v tomto ročníku zasáhl do 12 zápasů, v šesti z nich pomohl týmu k výhře. Pražský rodák, který stále čeká na premiérový start v NHL, má zatím úspěšnost zákroků 93,5 procenta a v průměru inkasoval 1,84 gólu na zápas.

Reklama

Související témata: