Hlavní obsah

Odvolaného Gallanta v Utkání hvězd NHL nahradil Tocchet

New York

Hokejisty Pacifické divize včetně útočníka Tomáše Hertla a brankáře Davida Ritticha v blížícím se Utkání hvězd NHL povede nakonec Rick Tocchet. Trenér Arizony Coyotes nahradil Gerarda Gallanta, který byl nedávno překvapivě odvolán od týmu Vegas.

Foto: Sport.cz

Hokejisty Pacifické divize v blížícím se Utkání hvězd NHL povede Rick Tocchet. Trenér Arizony Coyotes nahradil Gerarda Gallanta (na snímku).

Článek

Gallant byl jmenován trenérem pacifického výběru před dvěma týdny, kdy s Vegas vedl divizi. Ve středu byl však po sérii čtyř porážek za sebou odvolán a nahradil ho Peter DeBoer. Dnes přišel šestapadesátiletý kouč i o místo při Utkání hvězd, které se uskuteční příští víkend v St. Louis, protože vedení soutěže ho vyměnilo za Toccheta.

Pod jeho vedením se Arizona dostala do čela Pacifické divize s náskokem dvou bodů před Edmontonem. Pětapadesátiletý Tocchet je po Jimu Schoenfeldovi v roce 1999 teprve druhým koučem Coyotes, který se zúčastní zápasu All Star. Zbývající týmy při Utkání hvězd povedou Bruce Cassidy z Bostonu (Atlantická divize), Craig Berube ze St. Louis (Centrální divize) a Todd Reirden z Washingtonu (Metropolitní divize).

Reklama