Hlavní obsah

Nic pro slabé povahy. Paul Stastny si po zásahu pukem vyndal vlastní zub

Praha/New York

Podruhé v kariéře si připsal ve druhém zápase v řadě dva body, v osmi posledních utkáních nasbíral v dresu zámořského týmu Vegas Golden Knights devět kanadských bodů. Jenže spíš než na povedený výkon bude americký hokejista Paul Stastny vzpomínat po sobotním duelu s Montrealem na hororový moment, který se odehrál během prodloužení.

Foto: Graham Hughes, ČTK/AP

Takhle Paul Stastny (uprostřed) oslavoval svůj gól v síti Montrealu. V nastavení sbíral z ledu v Montrealu vlastní zub.

Článek

Stastny ve druhé třetině zařídil důležitý druhý zásah, jímž snížil původně tříbrankový náskok Canadiens na jediný gól. A jen pár sekund před třetí sirénou Reilly Smith po Stastneho ráně dorazil puk za stavu 3:4 za záda gólmana Careyho Price a vynutil prodloužení.

V nastaveném čase syn legendy slovenského hokeje Petera Šťastného při forčekingu vyjel v útočné třetině na rozehrávajícího Joela Armiu, který ve snaze vyhodit puk zasáhl forvarda Vegas přímo do úst. Následující dění, které kamera sledovala u mantinelu, bylo jen pro silné povahy.

Z úst Stastného crčela na led krev a 34letý útočník si náhle sáhl do úst a vytáhl - vlastní zub. Nutno dodat, že jen mávl rukou, od kustoda, který rychle přispěchal na místo incidentu, si vzal letmo ručník a odjel do kabin.

Zápas nakonec dopadl lépe pro domácí Montreal, jemuž Tomáš Tatar vystřelil vítězství v samostatných nájezdech.

Reklama

Související témata: