Hlavní obsah

Hudler si proti Tampě připsal dvě přihrávky, na výhru to nestačilo

PRAHA/NEW YORK

Kolotoč přípravných utkání na nový ročník zámořské NHL přinesl z pondělí na úterý dalších pět výsledků. Z českých hráčů se nejvíce zaskvěl Jiří Hudler, který si připsal v zápase Detroitu proti Tampě dvě asistence. V utkání městských rivalů z New Yorku přihrával na vyrovnávací branku Josefa Vašíčka z Islanders jeho krajan Radek Martínek. Česká dvojice poslala utkání do prodloužení, které domácí Ostrované vyhráli.

Článek

V dalším zápase Ďáblů z New Jersey asistoval hned na úvodní gól nováčka Nicklase Bergforse český obránce Karel Rachůnek. Po bezbrankovém druhém dějství se v závěrečné dvacetiminutovce dvakrát trefili hosté a celé utkání vyhráli 3:1. Na branku Roda Pelleyho ze 48. minuty bleskově odpověděl domácí Daniel Briere. V poslední minutě odvolali Letci brankáře, ale jejich snahu na vyrovnání zhatil dvacet sekund před koncem do prázdné klece opět Bergfors.

Přes šestnáct tisíc diváků vidělo v Tampě vítězství svého týmu. Porážce Detroitu nezabránil ani Jiří Hudler, přestože si v zápase připsal dvě asistence. Nejprve se v první třetině podílel na gólu Johana Franzena a v poslední třetině namazal Brettu Lebdovi, který snížil na konečných 4:3 pro Lighting. Radost měli naopak domácí Václav Prospal s Filipem Kubou. První jmenovaný byl u zlomového gólu Andrease Karlssona na 3:2 a obránce Kuba přihrával na čtvrtou branku Martina St. Louise.

Vašíček se podílel na obratu Islanders

V newyorském derby začaly padat branky až ve druhé třetině, která skončila nakonec 4:3 pro Rangers. Svůj podíl nesl i Michal Rozsíval, který byl u čtvrtého gólu Ryana Callahana. Domácí však mocným náporem v závěrečných třiceti sekundách druhé třetiny stáhli náskok na jedinou branku, kterou se jedenáct minut před koncem zápasu podařilo vstřelit Vašíčkovi . Dokonalý obrat Islanders dovršil ve třetí minutě prodloužení Mike Comrie.

Příchuť derby měl i další noční zápas mezi Torontem a Ottawou, v němž se nakonec radovali Senátoři. Zápas rozhodl 53 sekund po zahájení prodloužení Patrick Eaves. Jason Spezza mu naservíroval přesný pas poté, co se protáhl kolem beka Pavla Kubiny u hrazení, a pro Eavese nebyl problém poslat puk podél torontského brankáře Raycrofta.

V posledním střetnutí v Minnesotě příliš branek nepadlo. Domácí Wild zvítězili nad Buffalem 2:1 díky dvěma gólům Briana Rolstona. Po bezbrankové první třetině se nejlepší střelec domácích v uplynulé sezóně nejprve trefil nad Thibaultovu rukavici a poté z první rozvlnil síť za hostujícím gólmanem. Na čestném gólu Šavlí měl podíl český obránce Jaroslav Špaček.

Philadelphia - New Jersey 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Branky: 48. Briere - 8. a 60. Bergfors (na první Rachůnek), 48. Pelley.
New York Islanders - New York Rangers 5:4 v prodl. (0:0, 3:4, 1:0 - 1:0)
Branky: 40. a 64. Comrie, 24. Fedotěnko, 40. Guerin, 50. Vašíček (Martínek) - 27. Drury, 28. Hollweg, 31. Pöck, 34. Callahan (Rozsíval).
Tampa Bay - Detroit 4:3 (2:2, 2:0, 0:1)
Branky: 11. a 35. St. Louis (na druhou Kuba), 6. Roy, 22. Karlsson (Prospal) - 2. Ericsson, 4. Franzén (Hudler), 57. Lebda (Hudler).
Toronto - Ottawa 3:4 v prodl. (1:2, 1:1, 1:0 - 0:1)
Branky: 2. Sundin, 33. Pohl, 52. Ponikarovskij - 11. a 31. Schubert, 12. Heatley, 61. Eaves.
Minnesota - Buffalo 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky: 22. a 44. Rolston - 35. Goggula (Špaček).

Reklama