Hlavní obsah

Luongo v reakci na nápad NHL zvětšit branky hrozí koncem kariéry

VANCOUVER

Vedení NHL přemýšlí nad zatraktivněním utkání a v návrzích padlo rovněž zvětšení branky. Brankářská legenda Luongo hrozí ukončením kariéry. Návrhy zahrnovaly také obloukovitou konstrukci brankářské svatyně.

Foto: ČTK/AP

Gólman Roberto Luongo srdnatě bránící svatyni Panterů z Floridy v utkání s New Jersey.

Článek

Kanadský brankář Roberto Luongo, jedna z největších stálic mezi hvězdami NHL, otevřeně přiznal, že pokud by se vedení soutěže rozhodlo zrealizovat myšlenku zvětšených branek, raději předčasně ukončí kariéru. Vedení ligy přemýšlí, jak dosáhnout vyšších skóre utkání, a mezi nápady už zazněly návrhy nejen na vyšší či širší branky, ale třeba také s obloukovitou konstrukcí.

"Pokud ten den jednou přijde, nemyslím si, že mě ještě někdo někdy uvidí v NHL," řekla rezolutně hvězda Vancouveru na úterní tiskové konferenci. Luongo je přitom ve svých osmadvaceti v nejlepších brankářských letech, což dokázal i v minulé sezoně v dresu Canucks. Rodák z Montrealu vychytal v 76 utkáních 47 vítězství, přičemž v této statistice skončil pouze o jednu výhru za rekordem Martina Brodeura.

Jeho výkony mu vynesly druhé místo v ceně pro nejužitečnějšího hráče NHL; průměrně obdržel 2,29 branky na zápas při úspěšnosti zákroků 92 procent a pětkrát vychytal čisté konto.

Reklama