Hlavní obsah

Hokejisté Los Angeles se trápili s rakouským týmem

PRAHA

Hokejisté zámořského týmu Los Angeles Kings tráví přípravu na novou sezónu v Evropě a před oficiálním začátkem NHL, který začne jejich duely s Anaheimem v Londýně, si odskočili na turnaj do Rakouska. V Salcburku začali v úterý večer výhrou, když porazili domácí tým Red Bull těsně 7:6. Vítězství favorizovaného týmu se přitom rozhodně nerodilo lehce.

Článek

Ze zápasu neuběhly ani čtyři minuty a Kings prohrávali už o tři branky. Gólman Jason LaBarbera čelil všehovšudy jen šesti střelám a pustil poté do branky Aubina. Los Angeles ale ještě do konce první třetiny spustili brankostroj. Během dvou minut skórovali Cammaleri a Nagy, další dvě branky přidal Anže Kopitar. Do druhé části tak hosté vstupovali s vedením 4:3, v polovině zápasu ale svým druhým gólem vyrovnal Jiří Bicek a ve 33. minutě Welser skóre opět otočil.

Za čtyři minuty však Armstrong z trestného střílení vyrovnal a před třetí třetinou se šlo do kabin za vyrovnaného stavu 5:5. Osm minut před koncem normální hrací doby pak při přesilové hře Nagy vyrovnal a po dalších dvou minutách dokonal Kopitar hattrick. Slovinský forvard se narodil v Jesenici jen pár hodin od dějiště zápasu a v hledišti měl řadu přátel a členů rodiny. Salcburk už v závěru jen snížil na konečných 6:7.

Ve finále turnaje se Los Angeles dnes ve 20:45 utkají se švédským týmem Färjestad BK, který ve druhém úterním zápase porazil švýcarský Davos 3:2 až na samostatné nájezdy. Ve čtvrtek se Králové přesunou do Londýna, kde v sobotu a v nedělí odehrají první zápasy nového ročníku NHL s Anaheimem. Poslední šampion soutěže do britské metropole dorazil už v úterý.

Turnaj Red Bull Salute v Salcburku:
Salcburk - Los Angeles Kings 6:7 (3:4, 2:1, 1:2)
Branky: 3. a 30. Bicek, 3. Royer, 4. Banham, 33. Welser, 56. Pinter - 9., 18., a 54. Kopitar, 6. a 52. Nagy, 5. Cammalleri, 36. Armstrong.
Färjestad - Davos 3:2 po SN (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky: 25. a 53. Brunnström, rozhodující nájezd Pirnes - 19. M. Wieser, 34. D. Wieser.

Reklama

Související témata: