Hlavní obsah

Obránce Pilař začne sezónu na farmě Atlanty

ATLANTA

Český hokejový obránce Karel Pilař si na úvod sezóny nevybojoval místo v prvním týmu Atlanty a začne na farmě v celku Chicago Wolves. Devětadvacetiletý mistr světa z Hannoveru z roku 2001 si ve třech přípravných zápasech připsal čtyři asistence, přesto se o svůj návrat bude muset prát v nižší AHL.

Článek

Pilař, který se potýkal s potížemi se srdcem, si v NHL zahrál naposledy v roce 2004 před výlukou v NHL v dresu Toronta. Následně odehrál ročník v dresu pražské Sparty, ale vrátily se mu potíže z roku 2003 a musel opět přerušit kariéru.

Naskočil jen na závěr sezóny 2005/06 opět v barvách Sparty. Na konci uplynulého ročníku působil na farmě Toronta v týmu Toronto Marlies a zahrál si za Spartu rozhodující finále proti Pardubicím. Po jediném vystoupení v extralize mohl slavit obhajobu mistrovského titulu.

S Atlantou podepsal Pilař v srpnu jako volný hráč roční dvoucestnou smlouvu na 600 tisíc dolarů. V kádru Thrashers po Pilařově odchodu na farmě zůstává osmadvacet hráčů, mezi nimi český gólman Ondřej Pavelec a útočník Robert Holík, jenž už má americké občanství.

Reklama

Související témata: