Hlavní obsah

Drury nahradí na postu Jágrova centra Gomeze

NEW YORK

Trenér hokejistů New Yorku Rangers Tom Renney pokračuje v hledání centra a třetího člena elitní formace pro Jaromíra Jágra. Česká hvězda nastupovala doposud se Scottem Gomezem a Marcelem Hossou, nyní bude spolupracovat s krajanem Martinem Strakou a Chrisem Drurym.

Článek

Renney se k tomuto kroku rozhodl poté, co Rangers prohráli v přípravě na NHL 1:6 s Detroitem. "Stále hledáme správné složení. Oba hrají svým stylem a nějaký čas bude trvat, než se to srovná. Tohle ale nebyla správná cesta," řekl Jágr deníku New York Post. S Gomezem a Hossou se zkoušel sehrát od začátku přípravného kempu, na ledě jim to ale moc neklapalo. "Moc to nefungovalo," přiznal i Renney.

Jágr v uplynulé sezóně nastupoval většinou se švédských centrem Michaelem Nylanderem, který však odešel v létě do Washingtonu, a Strakou. Rangers pak na klíčové místo angažovali Gomeze a Druryho, jedny z největších lákadel na trhu s volnými hráči.

"Některé řady spolu hrají deset let. My nemáme ani zlomek toho času," podotkl Jágr, který podobnou situaci zažil v průběhu sedmnácti let v NHL již několikrát. Zda nakonec Rangers do nového ročníku vstoupí s elitní formací Jágr - Drury - Straka, není podle Renneyho úplně jisté.

Reklama

Související témata: