Hlavní obsah

Hokejového obránce Pilaře získalo v NHL Chicago

Atlanta Thrashers sice poslala českého obránce Karla Pilaře do svého farmářského týmu Chicago Wolves, hokejový mistr světa z roku 2001 si ale nakonec může zahrát v Chicagu NHL. Z listiny nechráněných hráčů, kam ho Atlanta před přesunem na farmu umístila, si ho dnes vybral chicagský tým Blackhawks, jehož barvy hájí mimo jiné Pilařovi krajané Robert Lang a Martin Havlát.

Článek

Devětadvacetiletý Pilař si ve třech přípravných zápasech za Atlantu, s níž podepsal v srpnu jako volný hráč roční dvoucestnou smlouvu na 600 tisíc dolarů, připsal čtyři asistence. Obránce, který se potýkal s potížemi se srdcem, si v NHL zahrál naposledy v roce 2004 před výlukou v NHL v dresu Toronta. Následně odehrál ročník v dresu pražské Sparty, ale vrátily se mu potíže z roku 2003 a musel opět přerušit kariéru.

Naskočil jen na závěr sezony 2005/06 opět v barvách Sparty. Na konci uplynulého ročníku působil na farmě Toronta v týmu Toronto Marlies a zahrál si za Spartu rozhodující finále proti Pardubicím. Po jediném vystoupení v extralize mohl slavit obhajobu mistrovského titulu.

Reklama

Související témata: