Hlavní obsah

Pittsburgh i Rangers utužovaly partu ve West Pointu

Na osvědčený recept z přípravy před minulou sezónou vsadili i letos hokejisté Pittsburghu a v průběhu tohoto týdne zavítali do proslulé vojenské akademie Spojených států ve West Pointu. V přehlídce hokejových hvězd zde nastoupili jen několik dnů po newyorských Rangers - Jaromíra Jágra tak symbolicky vystřídal Sidney Crosby, který po českém fenoménovi zvolna přebírá žezlo krále zámořské NHL.

Článek

Týmový duch a síla party se utužovaly různě; stavěly se lanové mosty, do kopce tahala čtvrttunová obruč, slaňovalo se, zdolávala se hora a běhalo v těžkém vojenském vybavení, nosila se nosítka s nejtěžším hráčem, ale jestli si hráči obou týmů něco doopravdy užili, tak to byl jednoznačně paintball.

"Je to zábava a na tu chvíli jsme všichni čekali," přiznal útočník Tučňáků Maxime Talbot. "V létě, když hrajete s kamarády, střílíte na soupeře z větší vzdálenosti a je tam mnoho pravidel. Ale tady, ve West Pointu, střílíte kluky zblízka, takže někteří z nich mají pěkně velké modřiny a podlitiny," řekl Talbot. "Je to hodně dobré pro stmelení mužstva, protože se musíte navzájem krýt a společně plánovat, jak napadnout jiný tým," dodal Talbot.

"Každý tam ten paintball miluje, protože je to jednoznačně nejzábavnější aktivita," uvedl jiný forvard Ryan Malone, přestože Tučňáci tentokrát nemuseli zachraňovat rukojmí, ale čekalo je několik jednotlivých misí. "Malkin měl obrovskou podlitinu na tváři nebo třeba Ruutu pobíhal kolem jako bláznivý Fin, kterým on je. Měl po sobě dohromady tak 30 až 40 podlitin. Byla to zábava a zažili jsme pár opravdu bláznivých příběhů," vypočítával škodolibě Malone.

U paintballu se nejvíc bavili i Rangers

Živo bylo ostatně také u Rangers. Někdo zastřelil klíčovou postavu týmu, brankáře Henrika Lundqvista. "Přímo do prsou, rovnou do srdce," lamentoval na oko. I v tomto případě však byla naštěstí pro Rangers projektilem celuloidová kulička plná barviva. "Nevím, kdo to byl, schovával jsem se za velkým stromem," dodal Lundqvist. Podezření přesto padlo na obránce Jasona Strudwicka. "Ne, já ne. Nestřílím po nikom, zvlášť ne po gólmanech," smál se Strudwick.

Zda jsou Crosby s Jágrem také v tomto oboru nejnebezpečnějšími ostřelovači, zprávy z týmů, které mají podle prognóz patřit mezi nejhlavnější kandidáty na zisk Stanleyova poháru, neuvádějí.

Reklama

Související témata: