Hlavní obsah

Praha chce přivítat začátek NHL v příští sezóně

PRAHA/LONDÝN

Zástupci společnosti Česká sportovní odletěli do Londýna. V hlavním městě Velké Británie, kde se v sobotu rozběhne nový ročník zámořské NHL, chtějí vyjednat, aby se úvodní duel nejlepší hokejové soutěže světa hrál příští rok v pražské Sazka Areně.

Foto: www.sazkaarena.cz

V Sazka Areně by se mohl rok příští rok odehrát zápas hokejové NHL.

Článek

Jednání mezi vedením NHL a Českou sportovní probíhají už více než rok a půl a dnešek by mohl o případných šancích Prahy hodně napovědět. "Jednání už jsou teď jako power play," přirovnal současnou situaci ke hře bez brankáře mluvčí České sportovní Karel Tejkal s tím, že Praze by mohl v lobbingu pomoci i slavný útočník Jaromír Jágr. "Současný majitel (České sportovní) Miroslav Černošek je jeho osobním přítelem. A slovo Jaromíra Jágra má v NHL ohromnou váhu," uvedl Tejkal.

Možnosti získat pro Prahu zápasy NHL nahrává i fakt, že expanzi do Evropy vítá samo vedení soutěže. "Třetina našich hráčů pochází ze zemí mimo Severní Ameriku a fanoušci z těchto zemí by určitě rádi viděli své hráče," uvedl před týdnem komisionář soutěže Gary Bettman. Spolu s českou metropolí se budou ucházet o zahajovací utkání příští sezóny zřejmě také zástupci Švédska a Německa.

Dostat týmy zámořské ligy do Prahy by stálo desítky milionů korun. "Byla by to plus minus akce rozsahu Final Four," jmenoval Tejkal vrcholnou akci, kterou Česká sportovní organizovala. Rozpočet basketbalového svátku byl loni 50 miliónů korun. "Že se konal v Praze v Sazka Areně, je i pro NHL reference, která má ohromný zvuk. Stejně jako Davis Cup s Federerem," dodal Tejkal.

Reklama