Hlavní obsah

Budou to Krakeni? Do NHL má přibýt bájný obří hlavonožec schopný potápět lodě

Seattle/Praha

Když na konci předloňského roku Rada guvernérů NHL schválila, že do nejlepší hokejové soutěže planety přibude od sezony 2021/22 dvaatřicátý klub, začali fanoušci okamžitě řešit, jaký bude mít celek sídlící v Seattlu název. Přestože oficiálně ještě nic není potvrzené, zdá se, že už je rozhodnuto!

Foto: Sport.cz

Vizualizace zmodernizované haly, v níž by měli hokejisté Seattlu hrát v NHL od sezony 2021/22 své domácí zápasy.

Článek

Možností byla celá řada. Firma Oak View Group, která má na starosti rekonstrukci haly Key Arena, v níž Seattle bude hrát své domácí zápasy, zveřejnila seznam třinácti možných názvů klubu.

Zvažovalo se, že fanoušci by mohli od příštího roku chodit v NHL na Tuleně (Seals), Lachtany (Sea Lions), Velryby (Whales), Orly (Eagles), Pumy (Cougars), nebo Lososy (Sockeyes). Ve výběru byly ale i méně tradiční názvy. Třeba Ptáci Ohniváci (Firebirds), Smaragdi (Emeralds) nebo Krakeni.

A právě posledně zmíněná varianta, tedy bájní obří hlavonožci schopní potápět celé lodě, zřejmě zvítězila. Alespoň to tedy v rozhovoru pro NHL Network Radio tvrdí zámořský novinář John Hoven, jenž primárně píše o Los Angeles Kings.

Vedení klubu danou informaci nepotvrdilo, zároveň ale ani nevyvrátilo. „Jsme poctěni, že roste vzrušení nad naším týmem a nemůžeme se dočkat, až budeme sdílet každý detail s našimi fanoušky. Žádné spekulace ale komentovat nebudeme," uvedli zástupci Seattlu a následně na Twitteru zveřejnili i další vyjádření.

„Jsme si vědomi, že kolem našeho jména se objevily určité pochybné spekulace. Ubezpečujeme vás ale, že věnujeme náležitou pečlivost prozkoumávání hloubek oceánu, nejvyšších hor a nejhustších částí lesa, abychom našli ten správný název pro naše skvělé zelené město," píše klub na své sociální síti.

Hoven zároveň prozradil, že klubovými barvami by měly být červená, světle modrozelená a černá. Podle Geoffa Bakera z deníku The Seattle Times se očekává, že klub svou identitu odhalí koncem února nebo začátkem března.

Seattle se od ročníku 2021/22 zařadí do Západní konference, která tak bude mít stejně jako ta Východní 16 týmů. Bude hrát v Pacifické divizi, odkud se Arizona přesune do Centrální divize. Generálním manažerem klubu bude Ron Francis.

Reklama

Související témata: