Hlavní obsah

Hokejisté Los Angeles porazili na úvod NHL Anaheim 4:1

LONDÝN

Jubilejní 90. ročník hokejové NHL odstartoval zápasem Los Angeles s Anaheimem v anglickém Londýně. Králové porazili poslední vítěze Stanley Cupu 4:1, když třikrát skórovali během přesilové hry. Dvě branky vstřelil Michael Cammalleri, v brance podržel Los Angeles nováček soutěže Jonathan Bernier.

Článek

Zápas začal s šestnáctiminutovým zpožděním, protože v moderní londýnské O2 Areně selhalo osvětlení. Mladý gólman Los Angeles Bernier dostal přednost před zkušenějším LaBarberou, kterému nevyšel přípravný kemp. Zaskvěl se v první třetině především při oslabení tří proti pěti a nájezdu Perryho.

Při dvojnásobné přesilovce pak naopak skórovali Králové, Cammalleri překonal ruského gólmana Bryzgalova v brance Anaheimu v deváté minutě. Za necelé dvě minuty při další početní výhodě zvýšil Rob Blake a Cammalleri pak úspěšnou tečí zvýšil už na 3:0.

Anaheim se první branky v nové sezóně dočkal až sedm minut před koncem normální hrací doby díky mladíku Ryanovi a poté vyvinul tlak na další snížení skóre. Konečnou podobu výsledku 4:1 dal ale Michal Handzuš svou trefou do prázdné branky šestadvacet vteřin před koncem.

Anaheimu chyběli Scott Niedermayer a Teemu Selänne, kteří se stále ještě nerozhodli, zda ukončí kariéru. Kačeři se museli obejít také bez dalších hvězd, které je dotáhly ke Stanley Cupu. Brankář Jean Sebastien Giguere a útočník Samuel Pahlsson nehráli kvůli zranění. V neděli se oba týmy utkají v Londýně znovu.

Los Angeles - Anaheim 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Branky: 9. a 42. Cammalleri, 31. R. Blake, 60. Handzuš - 54. Ryan. Zásahy brankářů: Bernier 27/1 - Bryzgalov 20/3. Diváci: 17 551.

Reklama