Hlavní obsah

Krejčí gólem nezabránil prohře Bostonu v přípravě s Islanders

NEW YORK

Mladý útočník David Krejčí z Bostonu otevřel v závěrečném dnu příprav na start NHL skóre duelu s newyorskými Ostrovany, prohře domácích Bruins v poměru 2:4 však nezabránil. Na nedělním triumfu newyorského týmu se finální přihrávkou podílel i Josef Vašíček. Asistenci si připsal také bitkař Chicaga David Kočí, jehož tým však prohrál v Minnesotě 2:5.

Foto: www.nhl.com

David Krejčí

Článek

Jedenadvacetiletý Krejčí překonal gólmana DiPietra v 6. minutě, kdy hrály oba týmy pouze ve čtyřech. V dresu Islanders si však v průběhu utkání přichystal odpověď autor dvou branek Miroslav Šatan. Slovenský útočník nejprve v 18. minutě vyrovnal a později za stavu 2:2 ve třetí třetině vstřelil v přesilovce čtyři na tři i vítězný gól, na který mu přihrál Vašíček.

Chicagský "tvrdý hoch" Kočí se kromě asistence u gólu Lapointa stihl během začátku druhé třetiny poprat s domácím Boogaardem, oba hráči posléze zamířili na trestnou lavici s pětiminutovými tresty. O výhře Wild rozhodl zadák Burns, jenž svůj hattrick stihl mezi 26. a 43. minutou. Z českých hokejistů se na ledě objevil už pouze Robert Lang v dresu Blackhawks. Pro oba týmy začne soutěžní část sezony ve čtvrtek právě vzájemným duelem, hrát se bude opět v domácím prostředí Minnesoty.

Ottawští Senátoři zvítězili na ledě Washingtonu 2:1 a potvrdili svou pozici jediného neporaženého týmu celé NHL v průběhu přípravného období; ze sedmi duelů sedmkrát vyhráli. V neděli se jim to povedlo s výrazným přispěním brankáře Briana Elliotta, který si připsal 34 úspěšných zákroků. Hráči domácích Capitals předčili Senátory 35:15 na střely, výrazně produktivnější však byli hosté.

Boston - New York Islanders 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Branky: 6. Krejčí, 22. Murray - 18. a 55. Šatan (na druhou Vašíček), 27. Comrie, 59. Sim.
Washington - Ottawa 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)
Branky: 6. Kozlov - 7. Eaves, 12. Foligno.
Minnesota - Chicago 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Branky: 26., 28. a 43. Burns, 4. M. Koivu, 60. Demitra - 23. Sharp, 51. Lapointe (Kočí).

Reklama

Související témata: