Hlavní obsah

Hokejový obránce Pilař opět patří v NHL Atlantě

ATLANTA

Český hokejový obránce Karel Pilař je v NHL po necelém týdnu opět hráčem Atlanty. Devětadvacetiletého mistra světa z Hannoveru 2001 si sice minulý čtvrtek vybral z listiny volných hráčů klub Chicago Blackhawks, ale poté, co byl Pilař poslán na farmu Rockfordu, jej v úterý opět stejným způsobem získala Atlanta. Nicméně český zadák zůstane na úvod v Chicagu, kde bude působit v farmářském týmu Thrashers Chicago Wolves.

Foto: REUTERS

Karel Pilař

Článek

Pilař podepsal v srpnu s Atlantou jako volný hráč roční dvoucestnou smlouvu na 600 tisíc dolarů. V NHL hrál naposledy v roce 2004 před výlukou v NHL za Toronto. Po roce stráveném v dresu pražské Sparty se mu vrátily potíže se srdcem, které měl vinou virusu už v sezóně 2002/03.

Ofenzivně laděný bek byl nucen opět přerušit kariéru. Naskočil jen na závěr ročníku 2005/06 opět v barvách Sparty. Na konci uplynulého ročníku působil na farmě Toronta v týmu Toronto Marlies a zahrál si za Spartu rozhodující finále proti Pardubicím. Po jediném vystoupení v extralize slavil obhajobu mistrovského titulu.

V NHL má Pilař na kontě 90 utkání a 30 bodů za šest branek a 24 asistencí. V přípravě před touto sezónou odehrál za Atlantu tři utkání a zaznamenal čtyři asistence, za Chicago nastoupil jednou.

Reklama

Související témata: