Hlavní obsah

Holík bude kapitánem Atlanty, Eliáš už nepovede Devils

ATLANTA/NEW JERSEY

Český hokejový útočník s americkým občanstvím Robert "Bobby" Holík bude v nadcházející sezóně kapitánem Atlanty Thrashers. Šestatřicetiletý centr tak naváže na Jaromíra Jágra, Patrika Eliáše a Filipa Kubu, kteří tuto prestižní funkci v kanadsko-americké lize v minulosti zastávali a v případě Jágra ještě zastávají. Eliáš o kapitánské "céčko" před začátkem nové sezóny přišel.

Článek

"Během své kariéry, zvlášť pak v posledních dvou sezónách v našem týmu prokázal, že je vůdcem na ledě i mimo něj," uvedl generální manažer klubu a jeho viceprezident Don Waddell. Poukázal také na fakt, že Holík má za sebou šestnáct sezón v NHL, dvakrát vyhrál Stanleyův pohár a v uplynulém ročníku NHL se výrazně podílel na dobrých výsledcích Atlanty, která poprvé v historii klubu postoupila do play-off.

Americký tým také zveřejnil jména Holíkových zástupců. S "áčkem" budou nastupovat Slovák Marián Hossa, Rusové Ilja Kovalčuk, Vjačeslav Kozlov a Niclas Hävelid ze Švédska.

Jihlavský rodák působí v zámoří od roku 1990 a postupně oblékal dresy Hartfordu, New Jersey, New York Rangers a v posledních dvou sezónách Atlanty. V NHL odehrál 1170 zápasů, ve kterých nasbíral 704 kanadských bodů za 307 branek a 397 asistencí. Ve 138 duelech play-off přidal dalších 20 gólů a 38 finálních přihrávek. Z vítězství ve Stanleyově poháru se radoval v letech 1995 a 2000, kdy hrál za Devils.

Ďábly zřejmě povede Langenbrunner, až se uzdraví

Právě v týmu z New Jersey se trenér Brent Sutter rozhodl, že Patrik Eliáš, jenž byl kapitánem v minulé sezóně, již letos "céčko" na hrudi nosit nebude. Trenér Ďáblů určil pouze tři asistenty. Vedle Eliáše budou s "áčkem" nastupovat útočníci Dainius Zubrus a Brian Gionta.

Podle deníku Star Ledger je to však proto, že Sutter počítá s tím, že kapitánem Devils bude útočník Jamie Langenbruner, jenž je momentálně zraněný a v úvodu sezóny tak bude v sestavě týmu chybět. "Dokud nebude v pořádku, o tom, kdo bude kapitánem, nerozhodneme," uvedl Sutter, který podle svých slov s Eliášem o tom, že momentálně nebude mít "céčko" na dresu, nemluvil.

Reklama

Související témata: