Hlavní obsah

Hokejový útočník Heatley se upsal Ottawě na dalších šest let

Kanadský útočník Dany Heatley ve středu uzavřel s vedením Ottawy Senators nový šestiletý kontrakt, který začne platit od příští sezóny NHL. Rodákovi z německého Freiburgu vynese celkem 45 milionů dolarů. Heatley, jemuž v současnosti dobíhá předchozí smlouva, díky níž v tomto ročníku vyinkasuje 5,5 miliónu, podepsal smlouvu dvě a půl hodiny před úvodním duelem v Torontu.

Článek

Senators získali dvojku draftu 2000 v srpnu před dvěma roky výměnou za slovenského útočníka Mariána Hossu do Atlanty. V kanadské metropoli Heatley neuvěřitelně ožil, za dvě sezony odehrál všech 164 utkání základní části a nasbíral v nich 208 bodů za 100 branek a 108 asistencí. V play off pak přidal ve 30 duelech 34 bodů díky deseti gólům a 24 finálním přihrávkám. "Ty dva roky v Ottawě jsem si opravdu užil," řekl šestadvacetiletý střelec před utkáním zámořským novinářům.

Důvěru svému zaměstnavateli začal také ihned splácet. V kanadském derby prohrávala Ottawa ve třetí třetině 2:3, když necelých šest minut před koncem základní hrací doby Heatley vyrovnal a v čase 62:57 zajistil Senátorům vítězství. Kromě toho si připsal ještě asistenci. Chce se pokusit odehrát třetí sezonu po sobě, v níž by pokořil magickou hranici 50 gólů v základní části.

Reklama

Související témata: