Hlavní obsah

Vokoun si pomalu zvyká na floridské tropy

NEW YORK

Český hokejový brankář Tomáš Vokoun, nová posila floridských Panterů, si zatím teprve zvyká na palmy a tropické podnebí jižní Floridy. Proti Nashvillu, kde v nejvyšší severoamerické hokejové lize strávil uplynulých devět let, je to, jak říká, úplně jiné prostředí.

Článek

Nečekaný přesun z metropole americké country music do floridského prázdninového ráje přišel letos v červnu krátce před začátkem draftu NHL. Florida převzala Vokouna se smlouvou na 22,8 milionu dolarů na čtyři roky.

Když se odhlédne od prostředí, jsou si podle něho oba kluby hodně podobné. Především prý tím, že leží "v dost netradičních hokejových městech". Vokoun připouští, že floridský celek je relativně mladý, ale na úsudky, jak bude v novém ročníku NHL vystupovat, je prý ještě brzy.

Člověk si zvyká pomalu

Český mistr světa z Vídně v roce 2005 si zatím své nové působiště ve městě Fort Lauderdale ani nestačil pořádně prohlédnout nebo si floridské klima užít. "Vše je nové, člověk si pomalu zvyká," řekl ve čtvrtek českým novinářům v New Yorku po zápase s tamějšími Rangers, kde měl v prvním letošním soutěžním utkání Panterů týmovou premiéru.

Na zařizování moc času zatím neměl, klub trénoval v Kanadě a pak absolvoval speciální kurz v americké vojenské akademii ve West Pointu nedaleko New Yorku. Vše kolem nové domácnosti leží spíš na manželce, i když jak mohl, tak jí pomáhal. "Pomalu se zabydlujeme," svěřil se.

K tréninkové hale ve čtvrti Sunrise to má od svého nového bydliště jen kousek, aby nemusel trávit dlouhý čas dopravou. Na širokou atlantickou pláž se dostane autem nebo na své oblíbené motorce prý za 20 minut. Byl tam ale zatím jen jednou sotva na dvě hodiny, a to jen díky návštěvě, s níž se k moři vydali. A rybaření? Na to mu prý zatím čas ještě vůbec nevychází.

Reklama

Související témata: