Hlavní obsah

Martínek zůstane věrný hokejistům Islanders až do roku 2011

NEW YORK

Český hokejový obránce Radek Martínek s předstihem prodloužil o tři roky smlouvu s vedením New York Islanders, takže barvy Ostrovanů v NHL by měl hájit nejméně do roku 2011. Uzavření nového kontraktu pro jednatřicetiletého beka znamená, že se po sezóně nestane volným hráčem. Martínek se na kontraktu dohodl těsně před pátečním vstupním zápasem Islanders do nového ročníku na ledě Buffala.

Článek

Dvojnásobný mistr světa má před sebou šestou sezónu v NHL a nikdy nehrál za jiný klub. V 253 zápasech nasbíral 59 kanadských bodů včetně deseti gólů. Klub si jej vybral v draftu v roce 1999. "Nikdy jsem neuvažoval o možnosti hrát za jiný klub," řekl zámořským novinářům Martínek, jenž považuje newyorský Long Island za svůj druhý domov.

Kouč Islanders Ted Nolan prodloužení spolupráce přivítal s nadšením. "To je před startem sezóny skvělá novinka," řekl. "On je jedním z našich klíčových obránců," dodal Nolan a v chvalozpěvech na Martínkovu adresu pokračoval i klubový generální manažer Garth Snow, který českého hráče označil za jednoho z nejvíce podceňovaných beků v NHL.

Reklama