Hlavní obsah

Havlát nemusí s ramenem na operaci, ale pár týdnů si nezahraje

CHICAGO

Zranění pravého ramena hokejisty Martina Havláta nevyžaduje operaci, ale hvězdu Chicaga čeká několikatýdenní pauza. Při rentgenu po čtvrtečním utkání v Minnesotě vyšlo najevo, že si český útočník rameno vykloubil.

Článek

Jedná se přitom o stejný kloub, se kterým byl loni i letos po skončení sezony na operaci. Klub jej na dobu neurčitou zařadil na listinu zraněných hráčů.

"Lékař je celkem přesvědčený, že se to obejde bez operace," řekl generální manažer Blachawks Dale Tallon listu Chicago Tribune. Podle něj ale bude Havlát odpočívat několik týdnů, v současnosti má postižené místo oteklé a bolestivé. Nějaký čas také potrvá, než budou moci lékaři rozhodnout o způsobu rehabilitace.

Havlát utrpěl zranění na konci třetí třetiny čtvrtečního zápasu, když se bránil v nevinně vypadající strkanici před brankou. Kvůli poškození stejného kloubu přišel v sezóně 2005/06 ještě jako hráč Ottawy o 58 zápasů a o poslední tři v závěru uplynulého ročníku už v dresu Jestřábů. V obou případech řešil problémy chirurgickým zákrokem.

"Je to nešťastná záležitost. Teď musíme promíchat řady, Havlát patří k našim klíčovým mužům," litoval kouč Denis Savard.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články