Hlavní obsah

Tučňák Sýkora: Jsem šťastný, že to vyšlo

PITTSBURGH/PRAHA

Český útočník Petr Sýkora chtěl hrát za Pittsburgh z mnoha důvodů. Jedním z nich byla víra, že Penguins mají na to ve startující sezóně bojovat o Stanleyův pohár. Sýkora se třemi body podílel na sobotní výhře Tučňáků nad obhájcem trofeje z Anaheimu 5:4, za což jej 17 132 diváků patřičně ocenilo.

Článek

Se dvěma góly a jednou asistencí byl plzeňský rodák vyhlášen mužem zápasu. Tučnáci si tak po pátečním zklamání, kdy nestačili na Hurikány z Caroliny, spravili chuť. "V Carolině to nebylo vůbec dobré, neodehráli jsme tam kvalitní utkání," svěřil se pensylvánskému tisku Sýkora.

Sýkora vsítil v sobotním utkání první gól v dresu Tučňáků. Předchozích 247 branek padlo v barvách Edmontonu, New Yorku Rangers, Anaheimu a New Jersey. Spoustu z těchto branek dal z pozice těsně před bránou. I v sobotním střetnutí tomu nebylo jinak.

Jeho spoluhráč Gary Roberts vytvořil perfektní pozici pro Christensena, jenž jedovatou střelou prověřil brankáře Anaheimu. Právě Sýkora s Robertsem se snažili zmocnit puku a za záda hostujícího gólmana touš dorazit. Po odrazu od Robertse to byl právě český forvard, který srovnal stav na  1:1. "Hrozně rád se tlačím před bránu a dorážím," řekl Sýkora na adresu svých gólů. "Nestarám se o to, jak padne branka, jsme prostě štastný, že to vyšlo!"

Za stavu 3:3 se slova ujal opět třicetiletý český forvard, když prokázal přehled před svatyní hostí a poslal puk za brankáře Jonase Hillera. Vyprodaná Mellon Arena byla na nohou a Penguins již dva body nepustili. "Nemohl jsem si přát lepší start před domácím publikem," dodal Sýkora na závěr.

Reklama