Hlavní obsah

Colorado zničilo San Jose, Hejduk přispěl dvěma góly

Hokejisté Colorada porazili v jediném nedělním zápase zámořské NHL San Jose 6:2. Zásluhu na tom měl i český útočník Milan Hejduk, který se na výhře Lavin podílel dvěma góly. Hvězdou zápasu však byl Paul Stastny, jenž v utkání zaznamenal branku a čtyři asistence.

Článek

Colorado mělo lepší vstup do utkání a po první třetině vedlo na domácím ledě zásluhou přesilovkových gólů Sakika a Hejduka, hosté se ale v prostřední části po gólu Clowea dostali na dostřel. Odpor Žraloků Colorado definitivně zlomilo až ve třetí třetině, kdy gólman Nabokov inkasoval  během osmi minut čtyři branky a raději přepustil své místo náhraádnímu brankáři Patzoldovi.

„Ve druhé třetině jsme soupeře zvýšenou agresivitou zatlačili, nedokázali jsme ale dát gól. Na začátku třetí části jsme promarnili situaci tři na dva a vzápětí jsme inkasovali. To byl klíčový moment utkání,“ hodnotil zápas Nabokov. Hosté přitom měli hned v úvodu utkání čtyřminutovou početní výhodu poté, co Hejduk vyfasoval za nebezpečnou hru vysokou holí dvojitý trest, na jistého Budaje v brance Colorada ale dokázali vyslat jen pět střel. Joe Sakicovi z Colorada se podařilo překonat rekord legendy NHL Phila Esposita.

Colorado - San Jose (2:0, 0:1, 4:1)
Branky: 18. a 43. Hejduk, 16. Sakic, 41. Stastny (Hejduk), 48. Svatoš, 49. Smyth - 28. a 58. Clowe. Zásahy brankářů: Budaj 26/24 - Nabokov 23/17, Patzold 2/2. Diváci: 15 876.

Reklama

Související témata: