Hlavní obsah

Čajánek byl po odeslání na farmu v šoku, je o něj zájem v Evropě

PRAHA

Vedení Bernu, kde v těchto dnech ukončil ze zdravotních důvodů angažmá hokejový útočník Patrik Štefan, má podle informací švýcarských médií zájem o jeho krajana Petra Čajánka. Trojnásobný mistr světa se na začátku sezóny nevešel v zámořské NHL do hlavního kádru St. Louis, a přestože má jednocestnou smlouvu garantující mu příjem dva milióny dolarů, hraje momentálně na farmě v nižší AHL.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Útočník Petr Čajánek

Článek

Prioritou zlínského odchovance je však i nadále působení za Atlantikem. "S Petrem se bavíme o různých variantách, ovšem řeč jde výhradně o Kanadě nebo Spojených státech. Jeho prioritou je NHL a tak k tomu přistupujeme," uvedl hráčův zástupce Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest pro internetový server hokej.cz.

Navíc Spálenka o zájmu Bernu nic neví. "Jestli podobné zvěsti existují, pak jde spíš o ničím nepodložené úvahy," uvedl Spálenka. Kdyby se však v následujícím měsíci Čajánkova situace nezlepšila a hráč se nevrátil do hlavního týmu Blues či neodešel do jiného klubu, teoreticky se jeho návrat do Evropy nedá vyloučit. Zájem o jeho služby by mohly mít například i bohaté ruské celky.

Vyřazení z týmu? Šok

Čajánek byl v loňské sezóně třetím nejproduktivnějším hráčem St. Louis, přesto na něj o rok později v kádru Blues nezbylo místo. "Byl to šok, s něčím takovým jsem vůbec nepočítal," řekl 32letý útočník. V pátek si tak sbalil věci a přesunul se za svým novým zaměstnavatelem, týmem Peoria Rivermen z AHL.

Původně se měl v novém týmu teprve aklimatizovat, ale po zranění obránce Mackenzieho už nastoupil v sobotu proti Millwaukee a hned se brankou podílel na vítězství 4:2. "Cítil jsem se dobře. Jsem tu od toho, abych pomohl mladším klukům a pokusil se vrátit zpátky do NHL. Člověk by měl zkusit všechno, může to být pro mne dobrá zkušenost," řekl Čajánek po svém prvním zápase v nižší zámořské soutěži.

Reklama

Související témata: