Hlavní obsah

Hokejisté Caroliny smetli sedmi góly Toronto

TORONTO

Hokejisté Caroliny zvítězili v jediném úterním utkání zámořské NHL na ledě Toronta vysoko 7:1. Úvodní branku sice vstřelil v 5. minutě s přispěním Tomáše Kaberleho domácí obránce Bryan McCabe, pak už ale spustili kanonádu hosté. Brankáře Vesu Toskalu, který vydržel v brance Maple Leafs celých šedesát minut, překonalo sedm různých hráčů. Matt Cullen, Justin Williams a Cory Stillman si vedle gólu připsali každý i dvě asistence.

Článek

"Byla to z naší strany marná snaha. Celému týmu chybělo větší zaujetí. Je to neomluvitelné," řekl po zápase sebekriticky kapitán Toronta Mats Sundin. Maple Leafs prohráli už potřetí z úvodních čtyř zápasů. "Nemůžeme se vymlouvat, že máme na začátku těžký los. Prostě a jednoduše hrajeme špatně. Je to frustrující," přiznal Sundin, který si připsal asistenci a s celkovým ziskem 916 bodů se dotáhl na nejproduktivnějšího hráče v historii klubu Darryla Sittlera.

Naopak hráči Caroliny zářili spokojeností. Zdá se, že si po loňském trápení vzpomněli na předminulou sezónu, v níž vyhráli Stanley Cup. "Jsme zpátky! Máme silnější tým, všichni hráči jsou zdraví a připraveni nechat na ledě všechno," uvedl Cory Stillman. "Možná nám pomohla i sobotní prohra s Washingtonem. Občas si potřebujete uvědomit, jak velké úsilí stojí za vítězstvím," doplnil Justin Williams.

Hráči Hurricanes, v jejichž sestavě si vychutnal vítězství nad svým mladším bratrem obránce František Kaberle, předvedli na ledě opravdový uragán. Soupeře přestříleli v poměru 39:28, čtyřikrát udeřili v přesilových hrách. "Máme tři útočné formace, které se můžou rovnat s jakýmkoliv útokem v lize. Věřím, že dnešní vítězství je odrazovým můstkem k dalším ofenzivním úspěchům," prohlásil po úterním zápase odvážně Williams.

V dresu Toronta nastoupil do utkání i útočník Jason Blake, který v pondělí oznámil, že trpí zvláštním druhem leukémie. Blake, jehož manželka Sara před šesti lety porazila rakovinu štítné žlázy, by kvůli lehčí formě zákeřné nemoci neměl vynechat žádný zápas.

Toronto - Carolina 1:7 (1:2, 0:2, 0:3)
Branky: 5. McCabe (T. Kaberle) - 7. Justin Williams, 20. Stillman, 32. Cullen, 38. Whitney, 42. Walker, 46. Hamilton, 55. E. Staal. Zásahy brankářů: Toskala (TOR) 39/7, Ward (CAR) 28/1. Diváci: 19 224.

Reklama

Související témata: