Hlavní obsah

Havlát se s poraněným ramenem obává nejhoršího

CHICAGO

Hokejový útočník Martin Havlát se obává, že kvůli obnovenému zranění už dvakrát operovaného ramena znovu přijde o velkou část sezóny. Ačkoli ho čekají ještě další vyšetření a pohovory s lékaři, nemá ze zranění dobrý pocit a není vyloučena ani nejhorší možná varianta, že bude mimo hru až půl roku. V Chicagu Blackhawks přitom patří mezi klíčové hráče.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Martin Havlát - ilustrační foto

Článek

"Je to hodně podobné jako loni, ten pocit je stejný. Musíme zjistit, kde je problém. Budu mluvit ještě s několika doktory a uvidím, co mi řeknou. Víc bychom mohli vědět ve středu nebo ve čtvrtek," řekl listu Daily Herald šestadvacetiletý kanonýr, který má rameno zafixované a pořád oteklé.

V dubnu kvůli operaci poškozené chrupavky přišel Havlát o závěr sezóny v NHL i o mistrovství světa v Rusku. První operace malé zlomeniny v oblasti kloubního pouzdra jej v zimě 2005 zase připravila mimo jiné o olympiádu v Turíně. V nejlepším případě jej nyní čeká čtyři až šest týdnů klidu.

Rameno si Havlát znovu vykloubil při nevinně vypadající strkanici před brankou ve čtvrtečním zápase s Minnesotou. V elitní formaci Chicaga s Robertem Langem a Sergejem Samsonovem jej nahradil Patrick Sharp.

Reklama