Hlavní obsah

Pastrňáka sestřelil Ovečkin hattrickem z čela pořadí kanonýrů NHL! Bát se musí i Jágr

New York/Praha

Nestárnoucí ruský kanonýr Alexandr Ovečkin znovu prožívá obdivuhodné střelecké žně. Dalším hattrickem a celkově čtyřicátým zásahem v sezoně se vyšvihl do čela pořadí kanonýrů, odkud sesadil českého snajpra Davida Pastrňáka. Ten se v noci na středu neprosadil a zůstal na 38 trefách.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Kapitán hokejového Washingtonu Capitals Alex Ovečkin nastřílel další hattrick a vystřídal Davida Pastrňáka v čele žebříčku střelců tohoto ročníku NHL. Ke gólu mu gratuluje český spoluhráč Kempný.

Článek
Fotogalerie

Petra Koukala mrzela nemohoucnost v přesilovkách. Řekněte rozhodčímu, ať to zruší

Časem to snad doceníme, říkají zklamaní hráči Mountfieldu. Z těžkých zápasů v Lize mistrů můžeme těžit hodně dlouho

Dali jsme gól a mysleli si, že to půjde samo. Trošku jsme přestali hrát, říká Lukáš Cingel

Zimní stadion v Hradci Králové se připravoval na finále Ligy mistrů

Zatímco havířovský rodák v dresu Bostonu vyslal na bránu Vancouveru bez úspěchu úctyhodných sedm střel, Ovečkin nepřinutil gólmana Los Angeles k jedinému zásahu téměř 54 minut. Jenže hned z první rány utkání skóroval a během necelých pěti minut čistým hattrickem duel otočil na konečných 4:2 pro Washington.

„Je to impozantní, dnešní zápas ho plně vystihuje. Ani ne za pět minut otočí zápas. Vyhráli jsme jen díky němu. Přesně tohle superhvězdy dělají. Je opravdu speciálním hráčem," žasl nad počinem svého svěřence kouč Washingtonu Todd Reirden.

Ovečkin se tak připojil v historických tabulkách k Wayneu Gretzkému - oba jako jediní dokázali v jedenácti sezonách nasázet vždy minimálně 40 gólů. Ruský forvard celkem nasbíral v 15 sezonách v NHL už 698 zásahů a magickou sedmistovku, na níž v historii dosáhlo jen sedm borců včetně Jaromíra Jágra (766), tak má na dostřel.

34letý moskevský rodák, jenž v posledních sedmi zápasech nasázel 14 gólů včetně tří hattricků, tak s velkou pravděpodobností legendární osmašedesátku v historickém pořadí v dalších sezonách předstihne.

Jágrovi se opět přiblížil i ve statistice vítězných gólů, kterou kladenský rodák vede (Jágr 135, Howe 121, Esposito 118, Ovečkin 110).

Pastrňák sice pokračuje ve výtečné sezoně, ale Ovečkinovi přestává střelecky stíhat. Za posledních sedm zápasů dal „jen" dva góly.

Nejlepší střelci sezony v NHL:
1. Ovečkin (Washington) 40 branek
2. Pastrňák (Boston) 38
3. Matthews (Toronto) 37
4. Eichel (Buffalo) 31
5. MacKinnon (Colorado) 30
6. Draisaitl, McDavid (oba Edmonton) oba 29
8. Panarin (NY Rangers) (Edmonton), Aho (Carolina) oba 27
10. P. Kane (Chicago), Connor (Winnipeg), W. Nylander (Toronto) všichni 25
...15. Vrána (Washington) 23
24. D. Kubalík (Chicago) 21
74. Hertl (San Jose) 16
98. Palát (Tampa Bay) 14

Reklama

Související témata: