Hlavní obsah

V Praze prý zahájí NHL Pittsburgh a Ottawa, Češi to nepotvrdili

TORONTO

Hokejový magazín The Hockey News oznámil, že příští ročník zámořské hokejové NHL začne v Praze dvěma zápasy mezi Pittsburghem a Ottawou. Společnost Česká sportovní, jež je pro připravovaný start příští zámořské sezony v české metropoli partnerem pro jednání s NHL, však informace nejmenovaného zdroje listu nepotvrdila. Podle jejího mluvčího Karla Tejkala nemá zdroj kvalitní informace.

Článek

"Platí to, co jsme deklarovali v Londýně, kde začal letošní ročník NHL. Jednání o tom, že by příští ročník začínal v Praze, jsou hodně daleko, ale rozhodně ještě neskončila," řekl ČTK Tejkal s tím, že nejnovější rozhovory se zámořskou stranou proběhly v noci na čtvrtek. "Vše by mělo být uzavřeno do konce října. A pokud jde o mužstva, naší prioritou jsou stále New York Rangers (s Jaromírem Jágrem), dále jsou ve hře Pittsburgh a Tampa."

Podle scénáře The Hockey News by se fanoušci v tuzemsku mohli těšit na kanadského fenoména Sidneyho Crosbyho, který hájí barvy Penguins. V současnosti je jediným českým hokejistou ve dvou jmenovaných týmech jeho spoluhráč Petr Sýkora. V celku letošního finalisty Ottawy český hokej zastoupení nemá, jen na farmě v Binghamtonu působí obránce Tomáš Kudělka. Podle The Hockey News začne v pořadí 91. sezóna asi o týden později než letos, tedy buď 9., nebo 10. října.

V Evropě se hrálo soutěžní utkání NHL poprvé na startu této sezóny. V Londýně před necelými dvěma týdny odehrál dva duely obhájce Stanleyova poháru Anaheim s kalifornským rivalem Los Angeles.

Reklama

Související témata: