Hlavní obsah

Hokejisté Minnesoty udrželi neporazitelnost

NEW YORK

Hokejisté Minnesoty porazili v nedělním utkání NHL Anaheim 2:0, vyhráli tak i pátý zápas v nové sezóně a dál zůstávají jediným týmem, který ještě neprohrál. Naopak Los Angeles Kings podlehli Detroitu 1:4 a připsali si pátou porážku za sebou. Jejich jediným vítězstvím v sezóně zůstává triumf v zahajovacím duelu s Anaheimem v Londýně.

Článek

Minnesotě se povedla odveta za vyřazení v prvním kole loňského play off, v němž Ducks nakonec dokráčeli až k zisku Stanley Cupu. Rozhodli o tom v druhé třetině svými prvními góly v sezóně Brian Rolston a Mark Parrish. Brankář Josh Harding zlikvidoval 37 střel a potřetí v kariéře vychytal čisté konto. V brance Anaheimu poprvé nastoupil Jean-Sebastien Giguere, který se zotavil po srpnové operaci kýly. Kryl 25 střel, ale páté porážce svého mužstva nezabránil.

"Je to pořád stejné. Ať hrajeme s kýmkoliv, každý tým se na nás chce jako na obhájce poháru vytáhnout. Ale musíme se s tím vyrovnat," postěžoval si obránce Anaheimu Sean O'Donnell. Kouč soupeře Jacques Lemaire ví, o čem je řeč. Trenér Minnesoty vyhrál s Montrealem Stanley Cup osmkrát. "Je normální, že mají po loňském triumfu pomalejší začátek. Měli dlouhou sezónu a krátké léto. Ale časem se do toho zase dostanou a uvidíte, že ještě vyhrají tabulku konference," odhadl Lemaire.

Zápas se nesl ve znamení vyřizování účtů za minulé play off, v němž došlo mezi oběma týmy k několika incidentům. Vyústěním všeho tehdy bylo, že si trenér Lemaire a tvrďák Derek Boogaard po skončení série odmítli podat s hráči Anaheimu ruku. V nedělním souboji byl Boogaard aktérem největší pěstní potyčky s Georgem Parrosem, který nakonec vyhrál "na body". Za bitky byli v průběhu utkání vyloučeni ještě další tři hráči.

"Věděli jsme, že mají pocit, že některé věci v minulé sezóně nebyly zrovna fér. Jsem si jistý, že si tenhle zápas červeně zakroužkovali v kalendáři," vyjádřil se O'Donnell. "Hráli tvrdě, na hranici pravidel, ale byli jsme na to připraveni."

Los Angeles Kings nestačili doma na Detroit

Nejhorší začátek od sezóny 1987-88 prožívají hokejisté Los Angeles Kings. Sérii porážek nepřerušili ani na domácím ledě s Detroitem. "Myslím, že jsme podali už lepší výkon než v minulých zápasech. Ale byl to zase stejný příběh. Udělali jsme osudové chyby v rozhodujících okamžicích utkání," litoval trenér Marc Crawford.

V brance Red Wings dostal podruhé v sezóně příležitost Chris Osgood a svůj jubilejní 600. start v NHL ozdobil vítězstvím. Jeho hlavním strůjcem se stal švédský útočník Henrik Zetterberg, který vstřelil jeden gól a na další dva přihrál. "Když má člověk sebevědomí, víc si na ledě dovolí. A my máme letos sebevědomí dost, protože jsme zase o něco silnější než loni," vyjádřil se Zetterberg.

Výsledky nedělních zápasů NHL:
Los Angeles - Detroit 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Branky: 42. Cammalleri - 21. Dacjuk, 24. Draper, 46. Holmström, 48. Zetterberg. Zásahy brankářů: Osgood 28/1, Bernier 30/4. Diváci: 17 215.
Anaheim - Minnesota 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
Branky: 23. Rolston, 32. Parrish. Zásahy brankářů: Giguere 25/2, Harding 37/0. Diváci: 17 174.

Reklama

Související témata: