Hlavní obsah

Havlát zřejmě na operaci nepůjde, do hry se vrátí po rehabilitaci

CHICAGO

Zranění ramena hokejového útočníka Martina Havláta by nakonec nemuselo být tak vážné, jak se původně zdálo. Přestože vedení Chicaga ještě stále definitivně nepotvrdilo, zda bude muset hlavní hvězda týmu na operaci, či nikoli, poslední zprávy jsou mnohem optimističtější.

Článek

Podle posledních zpráv čeká šestadvacetiletého hráče několikatýdenní rehabilitace, doba vynucené přestávky by se však neměla měřit v měsících.

Podle hráčova českého zástupce Josefa Machaly dokonce Havlát v dohledné době opět naskočí do zápasů NHL. "Martin chodí na rehabilitace a už jej to tolik nebolí. Už má zprávy od pěti špičkových doktorů, kteří mu řekli, že může hrát," řekl v pondělí ČTK Machala, který se svým klientem telefonicky hovořil o víkendu. Jisté prý ale je, že Havlát na operaci nyní nepůjde. "Po skončení sezóny si ale třeba nechá vazy opět zpevnit," uvedl Machala.

Podle zpráv deníku Chicago Tribune však operace definitivně vyloučená není, i když je nepravděpodobná. "Vypadá to, že bude mimo dva až čtyři týdny. Samozřejmě za předpokladu, že se to nezhorší. Jeho start musí ale schválit lékaři," podotkl trenér týmu Denis Savard. I podle generálního manažera Dala Tallona je pravděpodobnější, že Havláta čeká rehabilitace a nikoliv operace.

Osudnou se pro Havláta stala nevinná strkanice

Kdyby však musel seniorský i juniorský mistr světa s poškozeným ramenem přece jen na operaci, hrozilo by, že pro něj sezóna předčasně skončí. Havlát má totiž podobné zákroky za sebou už dva. První operace malé zlomeniny v oblasti kloubního pouzdra jej v zimě 2005 připravila mimo jiné o olympiádu v Turíně, letos v dubnu kvůli operaci poškozené chrupavky přišel o závěr sezóny v NHL i o mistrovství světa v Rusku. Přesto byl v uplynulé sezóně nejproduktivnějším hráčem Jestřábů.

Tentokrát se Havlátovi stala osudnou nevinně vypadající strkanice před brankou hned v úvodním zápase sezóny, v kterém se Chicago utkalo s Minnesotou.

Reklama

Související témata: