Hlavní obsah

Klepiš se dohodl na angažmá na farmě Washingtonu v Hershey

HERSHEY

Český hokejový útočník Jakub Klepiš se sice po tréninkovém kempu ve Washingtonu nové smlouvy nedočkal, přesto bude v zámoří pokračovat. Dohodl se totiž na angažmá na farmě Capitals v celku Hershey Bears a čeká na případnou výměnu do jiného týmu NHL. V nižší AHL nastoupil třiadvacetiletý Klepiš už v sobotním utkání na ledě Binghamtonu.

Článek

"Jakub neměl zájem vracet se do Evropy," řekl deníku Lebanon Daily News prezident a generální manažer Bears Doug Yingst. "Jsme rádi, že bude hrát za Bears. Určitě nám pomůže a dává mu to šanci ukázat svůj talent a otevřít si někde dveře," doplnil.

Klepiš odmítl po uplynulém ročníku takzvanou kvalifikační nabídku Washingtonu a po tréninkovém kempu se nového kontraktu nedočkal. Nyní se se svým agentem snaží v NHL o výměnu. "V současné době ale není trejd aktuální, takže musím čekat a také hrát. Proto jsem v Hershey," řekl Klepiš deníku The Patriot-News.

V NHL má Klepiš za uplynulé dvě sezóny na kontě 66 utkání a 14 bodů za čtyři branky a deset asistencí. Jeho prioritou je poprat se o místo v prestižní soutěži. "Chci hrát NHL. Když k trejdu nedojde, tak nevím, co se bude dít. Budu o tom muset přemýšlet. Ale v současnosti je cílem výměna a zkusit se dostat v této sezóně do NHL," doplnil útočník, jehož v roce 2002 draftovala Ottawa jako celkově 16. v pořadí.

Klepiš je rád, že se dohodl v Hershey, kde se objevil i v uplynulých dvou sezónách. S Bears loni získal Calder Cup a letos si zahrál finále. "Mám rád toto město, spoluhráče, trenéry a prostě všechno tady. Cítím se v dobré formě," navázal útočník, který v extralize hájil barvy Slavie.

V zámoří je Klepiš v současnosti sám. Manželka Tereza, kterou si vzal v létě, totiž čeká, jak se situace s jeho případným novým angažmá vyvine. "Je to psychicky těžké. Ale musím být silný, nenechat se tím rozhodit a čekat, co se stane," dodal Klepiš.

Reklama

Související témata: